Közélet

2015.07.06. 15:04

Etikett és divat a hőségben: íme, a stylist tanácsai!

Az izzasztó júliusi kánikulában is fontos, hogy kellemesen, ugyanakkor az alkalomnak megfelelően öltözzünk, hiszen az évnek ebben a szakában sok esküvőt, diplomaosztót, ünnepségeket tartanak. A hőségben gyorsabban lekerülnek a ruhadarabok a hölgyekről és az urakról, de vajon mindig betartjuk ilyenkor az illendőség szabályait? Erről kérdeztük a kaposvári stylistot és divattervezőt.

K. G.

– Amikor a leginkább tombol a hőség, még a minisztériumokban is feloldják a zakó és a nyakkendő viselése alól a férfiakat, ezért nem hiba, ha valaki ezt betartva öltözködik. Arról azonban ne feledkezzenek el, hogy rövid ujjú inghez nem szabad nyakkendőt kötni. A melegben az urak hordjanak természetes alapanyagokból készült ruhadarabokat,  finom, vékony gyapjúnadrágot, pamutból készült inget. Kevert szálas anyagból is lehetnek, de kerüljük a poliésztert, mert a természetes anyagok könnyebben szívják fel a nedvességet – tanácsolta Lovász Márta.


 
Hasonlóan természetes anyagokat ajánl a stylist, divattervező a szebbik nem képviselőinek is: a pamut, a len, a hernyóselyem, a viszkóz a legkellemesebbek közé tartoznak. A ruhák legyenek lengék, vékonyak, és derékban nem szűkek, hogy szellőzzön. Munkahelyen és hivatalos helyen nem ajánlatos a mély dekoltázs, a meleg ellenére is inkább a visszafogott a követendő.

– Nagyon kellemesek nyárra az egész ruhák a hölgyeknek, ezeket javasolnám, de sokan kedvelik a pamutból készült nadrágokat is, egy laza, lenge felsővel. A nyár színei élénkek: azúr, türkiz, divatos a kék-piros összeállítás, vagy éppen a matróz stílus. Az idén a sárga a trendi, de a púderszínek is előretörtek – tette hozzá Lovász Márta.

Ezek is érdekelhetik