Közélet

2015.07.31. 17:30

Vadasparkot és tanösvényt avattak Kaszóban

Vadasparkot valamint fafaj és vadismereti ösvényt adtak át Kaszóban. Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója elmondta: komplex szolgáltatást szeretnének nyújtani, mely során kiemelt szerepet szánnak a gyerekek környezettudatos nevelésére.

Györke József

Mintegy két és fél hektáron mutatja be a társaság a kaszói vadászterületen élő valamennyi nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, őz, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző fajok között, részletesen ismertetve az adott vadról a tudnivalókat. A vadaspark körül kialakítottak három pihenőhelyet, valamint egy szalonnasütőt is, mely az ide érkező kirándulók kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.



A három és fél kilométeres fafaj és vadismereti ösvény bejárása során tizenhat információs tábla mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait, mindemellett kiváló terepet biztosít a kirándulni, sétálni, vagy akár a sportolni vágyóknak is. Két pihenőhely, valamint egy pad került kialakításra arra az esetre, ha valaki tovább szeretné élvezni Somogy Zöld Szívének, vendégszeretetét, hangulatát. A két beruházás tízmillió forintba került.

A vezérigazgató köszöntőjét követően Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára osztotta meg a gondolatait. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint (levélben) Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja méltatta a beruházást. Az ünnepélyes átadó a Csányi Alapítvány növendékeinek műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!