Közélet

2015.08.01. 08:38

Ború: naponta tízezren a balatoni hajókon

A kánikulai időszak nem kedvezett a balatoni hajóforgalomnak, e hét borúsabb napjain azonban már naponta tízezer utast is visznek a hajók.

F. I.

A múlt hét végéig 224 ezren váltottak jegyet a menetrendi hajókra, 96 ezren pedig a séta- és egyéb programhajókra. A tavalyi kiemelkedő szezonhoz képest az utasszám a személyhajózásban kis mértékben csökkent, a kompforgalom azonban eddig nagyobb a tavalyinál – összegezte a szezon első felét a Balatoni Hajózási Zrt.A kedvező előszezonnak is köszönhetően a társaság árbevétele némileg meghaladja a tavalyi év hasonló időszakát. Annak ellenére, hogy a viteldíjak nem emelkedtek. Népszerűbb az idén a zenés sétahajó, a naplementekor kifutó túrahajó és a gyermekhajó is. A gyorshajókat is sokan veszik igénybe, egyrészt azért, mert ami menetrendi hajóval egy óra (a Siófok és Füred közötti táv), az a Magorral tizenöt perc és valódi élményt nyújt a „száguldás”. A közforgalmú kikötők közül a siófoki produkálta a legnagyobb forgalomemelkedést, több mint 15 százalékkal.

A Szántód-Tihany között közlekedő kompokon az utasok és a gépkocsik száma több mint öt százalékkal nőtt 2014-hez képest.

Hajóra várva, okostelefonnal

Napokon belül elérhető és letölthető lesz a Mobil-kisokos okostelefonos alkalmazás, mellyel megtalálható lesz minden fontos hajóprogram, hajó- és kompmenetrend. Az utazók pillanatok alatt megtudhatják, mikor indul a hozzájuk legközelebb eső kikötőből menetrendi hajójárat, vagy hogy hány percet kell még várni a a komp indulására Szántódon, illetve Tihanyban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!