Közélet

2015.08.09. 13:03

Egymillió forintos csekk a fogyatékkal élőknek

Egymillió forintos csekket juttattak el háromnapos biciklitúra keretében az Accor Csoport munkatársai a tabi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményébe. A Vöröskereszt somogyi szervezete esélyegyenlőségi napot tartott Tabon.

F. I.

Négyszázötven kilométert kerekeztek az adománygyűjtők (részt vett a túrán Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója is), az egymillió forintból az intézmény kliensei számára mozgásra, sportolásra alkalmas eszközöket, gépeket vásárolnak. Hiszen úgy gondolják: a fogyatékosok társadalmi integrációjának fontos feltétele, hogy az épek ne sajnálattal, szánalommal tekintsenek rájuk, ne is idegenkedjenek tőlük. Az állóképesség, a mozgásügyesség fejlesztése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a munkára is alkalmassá válhassanak a fogyatékos emberek.Az esélyegyenlőségi napon kerekesszékes kosárlabdát és csörgőlabdát lehetett kipróbálni, kiállítás nyílott a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye lakóinak kézműves termékeiből, a gondozottak műsorral is készültek, a Kistérségi Népegészségügyi Iroda pedig szűrővizsgálatokkal állt az érdeklődők rendelkezésére.

Címkék#Tab

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!