Közélet

2015.08.30. 16:01

„Együtt az úton” Bolháson

A sok éves kitartó és szívós munkának köszönhetően országosan is példaértékűvé váltak a bolhásiak eredményei.

Györke József

Romák és nem romák fogtak össze hét évvel ezelőtt és megálmodtak egy újszerű közös rendezvényt. Balogh István, a bolhási Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) vezetője elmondta, hogy egy település életében nem lehet különbséget tenni, milyen feladata van a romáknak és milyen a nem romáknak. Már évekkel ezelőtt belátták, hogy a feladatokat jobb közösen, egy úton haladva megoldani. Nem véletlenül választották ez évi közösségi napjuk címének is a település már tizenöt évvel ezelőtt született pályázati elnevezését: „Együtt az úton” a munkában, a hagyományok ápolása és az oktatás terén egyaránt.Bogdán Péter megyei koordinátor kiemelte, hogy a bolhásiak nemcsak álmot fogalmaztak meg, hanem cselekedtek is. A sok éves kitartó és szívós munkának köszönhetően országosan is példaértékűvé váltak a bolhásiak eredményei. Megköszönte a végrehajtásban aktív szerepet vállalók önzetlen munkáját.

A főzőversenyt a Frank asszonybrigád nyerte ízletes vadpörköltjével. Amíg főtt a sok finom étel, az ügyességi versenyek résztvevőinek szurkolhatott a közönség. Ebéd után mind többen gyülekeztek a színpad előtt. A bolhási nyugdíjasok halottsiratója nagy derültséget keltett. Majd egymást követték a művészeti csoportok. A helyi szereplők mellett nagy sikere volt a szentai bohócoknak, a rinyaújlaki és a mesztegnyői roma táncosoknak. De volt operett, citeraszóló, zumba- és judobemutató is. Nagy tapsot kapott V-Zoy, valamint Katz Zsófi énekes. A napot szabadtéri bál zárta.

Gyülekezeti nap főzőversennyel, játszóházzal

A hétvégén benépesült a református templomkert a gyülekezeti és családi napon. A program áhítattal kezdődött, Fejér István helyi lelkipásztor igemagyarázatában arra világított rá, mit jelent közösségben lenni Istennel és egymással. Ezt követte a csülkös ételek főzőversenye; itt a párolt, mézes sült csülök volt a legfinomabb, melyet az Albertus család készített. A gyerekeket a Napraforgók Evangéliumi Játszóház tagjai szórakoztatták többféle játékkal; népszerű volt az élő csocsó, a szumó birkózás, az ugrálóvár, az óriásbuborék fújás. A jól sikerült rendezvényen mintegy 100-120-an vettek részt.

Gamos A.

Gamos A. -->

Címkék#Bolhás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!