Közélet

2015.08.20. 16:42

Ilyen nincs, de mégis: betonból nőtt ki a paprika - fotó

Meglepődve tapasztalta egy csípős zöldség életerejét hűséges olvasónk, György László. Valahogyan, még ő sem sejti, hogy mi módon vetőmag hullhatott a családi háza lábazata és a járda közé egy mindössze fél centis résbe. Hamarosan megjelent egy kicsi zöld növény.

K.G.

A 71 éves férfi felesége kihúzta volna, hogy ne csúfítsa a portát, de Laci bácsi nem engedte, mert kíváncsi volt, hogy mi lesz ebből. Nem bízott abban, hogy bármi megkapaszkodhat a kis helyen, mert a betonjárda fölé még egy aszfaltréteget is húztak.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Hamarosan le is szedhetik a termést a betonpaprikáról
[/caption]

Csodák csodájára azonban egy 50-60 centi magas fűszerpaprika nőtt ki a kis résből, azóta is él és virul, mintegy húsz paprika termett rajta. Ezek a házigazda szerint szebbek, mint a kertben növekvő, gondosan kapált és megmunkált földben fogant paprika palánták. Most azt várják, hogy a fűszerpaprika megpirosodjon, leszedik majd és annak rendje s módja szerint megszárítják, ledarálják, hogy az ételt ízesítsék vele.Laci bácsinak egyébként kőműves a szakmája, de 35 éven át gépkocsivezetőként dolgozott, amíg leszázalékolták. Négy szívműtétje is volt, de nem panaszkodik. A kertészkedés hobbi a számára, de megélhetés is, hiszen olyan kicsi a nyugdíj, hogy rákényszerülnek, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!