Közélet

2015.08.31. 05:17

Iskolakezdés a semmiből? A családi pótlékot is elvitte a végrehajtó

Egy húszezer forintos telefondíj miatt került inkasszó a család számlájára, a tartozás azóta 230 ezerre hízott, a végrehajtó a családi pótlékot is leemeltette.

Vas András

– Nemhogy beiskolázni nem tudom a gyerekeimet, de még enni sem tudok nekik adni! – panaszolta Hideg Gábor Mátyásné. – A bankszámlámon inkasszó van, a végrehajtó pedig levette róla a teljes családi pótlékot és a főállású anyaságit. Pedig a törvény szerint elvileg nem nyúlhatott volna hozzá.A háromgyermekes kastélyosdombói asszony egy húszezer forintos telefondíj-tartozástól jutott el a végrehajtásig, a mobilszolgáltató valamivel több mint 230 ezer forintot követel tőle. Szerinte jogtalanul, ugyanis már korábban felbontotta a szerződését, ám igazából nem a tartozást vitatja, sokkal inkább a végrehajtást. Illetve annak módját.

– Egy hónapja nincs pénzem, ugyanis a pécsi végrehajtó az augusztus eleji, illetve a napokban átutalt szeptemberi családi pótlékot is levette a számlámról – háborgott. – Amikor bementem a bankba, csak sajnálkoztak, s mondták, ehhez nem lett volna joga, s ugyanezt mondta az ügyvéd is. Három hete jeleztem a végrehajtó felé, hogy törvényellenesen járt el, de válaszra sem méltatott. Egy fillérem nem maradt, fogalmam sincs, hogyan húzzuk ki októberig, az újabb családi pótlékig.
– A családi pótlék, illetve a többi hasonló juttatás mentes a végrehajtástól – mondta megkeresésünkre Boda Róbert kaposvári ügyvéd. – Kifogást kell bejelenteni a végrehajtónál, akinek vissza kell utalnia a pénzt, ám ez általában úgy két hónapos folyamat.

A kastélyosdombói asszonynak tehát legalább novemberig várnia kell a pénzére. Pedig számára még az október is beláthatatlanul messzinek tűnik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!