Közélet

2015.08.18. 09:16

Kiköltöztetett táborlakók, megrongálódott vasút a balatoni özönvíz után

Pincékbe és lakóházakba tört be az esővíz Balatonújlakon, Balatonmárifaürdőn és Balatonkeresztúron, ahol a csatornák nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot. Kedden délelőtt még tartott a kárfelszámolás.

Sonline

Olvasónk videója arról, hogyan érkezett meg az ítéletidő Balatonlellére:


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint összesen huszonegy helyszínen dolgoztak a szivattyúk hétfő éjszaka a három említett településen. A marcali hivatásos tűzoltók mellett a kéthelyi és a balatonkeresztúri önkéntesek dolgoztak a víz eltávolításán, valamint egy kaposvári egységet is helyszínre vezényelték.
>>> Korábbi cikkünk: így érkezett meg a vihar BalatonkleresztúrraEgy balatonmáriafürdői gyerektábor 100 lakóját ideiglenesen a balatonkeresztúri sportcsarnokban helyeztek el éjszakára. Az épületekbe betört a víz, ezért  azok fertőtlenítése vált szükségessé.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Így állt a víz Balatonmáriafürdő központjában
[/caption]

A víz megrongálta a vasúti töltést is Balatonmáriafürdőn, ezért Fonyód és Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A kaposvári és a marcali tűzoltók egy-egy átereszt megtisztítottak, ezután a felgyülemlett víz lassan apadni kezdett, de a szivattyúk folyamatosan dolgoznak. Balatonmáriafürdőről és Balatonkeresztúrról még mindig érkeznek bejelentések.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Vízben álltak az utcák
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!