Közélet

2015.08.30. 22:09

Király Kálmán Balatonszabadi új polgármestere

Nyolc független polgármesterjelölt közül választhatott a legnagyobb somogyi község és a 2427 szavazópolgárból 995-en jelentek meg az urnáknál.

Fónai Imre

Király Kálmán nyerte a balatonszabadi időközi polgármesterválasztást – tájékoztatott Baumann Anita megbízott jegyző. Nyolc független polgármesterjelölt közül választhatott a legnagyobb somogyi község népe és a 2427 szavazópolgárból 995-en jelentek meg az urnáknál, ami 41 százalékos részvételi arányt jelent.Balatonszabadiban azért tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást vasárnap, mert májusban föloszlatta magát a képviselő-testület, azzal az indoklással, hogy nem tudnak együtt dolgozni az októberben megválasztott faluvezetővel, Tóthné Balogh Máriával, aki most is megmérette magát.

A nyolc polgármesterjelölt szavazatainak száma: Király Kálmán 318, Ressinka Imre 263, Kálmán András 195, Tóthné Balogh Mária 51, Vincze Péter Imre 50, Horváth Gábor 48, Onody Gyula 45, Incze Domokos 20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!