Közélet

2015.08.23. 10:16

Leosztályozták a turisták a balatoni strandokat, Györök győzött

A balatongyöröki községi strand érdemelte ki a legjobb bizonyítványt a strandolóktól a Balatontipp internetes régiókalauz Legkedveltebb Balatoni Strand versenyén. Az északi partiak szerepeltek jobban az internetes szavazáson, melyet hetedszer indított a Balatontipp.

Fónai Imre

A strandolók az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan egytől ötig terjedő érdemjeggyel rögzíthették véleményüket a víz és a meder állapotáról, a parti rész gondozottságáról, az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapotától, az úszási feltételekről, a gyerekek játék- és pancsolási lehetőségeiről, a sportolási lehetőségekről, a vendéglátói, kereskedelmi és más szolgáltatások bőségéről, színvonaláról, a parkolásról.Huszonnyolc (17 fizetős és 11 ingyenes) strand került a listára, a 4,6-os átlag volt a legmagasabb, négy strand lett ilyen, azaz arany fokozatú. Ezüst minősítést kapott a déli partról a balatonszárszói központi strand, bronzost a balatonföldvári keleti, a balatonberényi községi, a balatonboglári Platán és a fonyódi városi strand.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!