Közélet

2015.08.05. 15:41

Még mindig kifogásolható a barcsi víz minősége

Még mindig nem megfelelő a barcsi víz minősége – erről tájékoztatta a DRV Zrt. szerkesztőségünket szerdán délután, miután megérkeztek az ellenőrző vízmintavizsgálatok eredményei.

J. G.

Gyarmati Judit, a szolgáltató kommunikációs referense elmondta: Barcs, Drávaszentes és Somogytarnóca térségében még néhány ponton kifogásolható a vízminőség. Hangsúlyozta: ez az arány a teljes vízhálózat töredékének tekinthető, azonban a legkisebb közegészségügyi kockázat megelőzése érdekében nem kerülhet sor a szükségvízellátás feloldására.Ahogy azt megírtuk, Barcson és a hozzátartozó településrészeken már egy hete lajtos kocsi biztosítja a tiszta vizet. A szükségvízellátás feloldására akkor kerülhet sor, ha a vízhálózat egyik pontján sem mérhető kifogásoltság. A hibaelhárítás időszakában a szolgáltató türelmet kér, és továbbra is a Drávagárdonyból érkező ivóvízzel biztosítja a tartálykocsis vízellátást. A szükségvízellátás feloldásának pontos idejéről a szolgáltató külön tájékoztatásban értesíti az önkormányzatot és a lakosságot, erre várhatóan augusztus 10-én, hétfőn kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!