Közélet

2015.08.05. 16:25

Mozgalmas félévet zártak a somogyi tűzoltók

A somogyi tűzoltókat az első félévben 419 tűzesethez riasztották, s a tűz két ember életet követelte. A 482 műszaki mentés során 133 sérültnek nyújtottak segítséget az egységek, 17 embert azonban már nem sikerült megmenteni.

Harsányi Miklós

– Komoly feladatot hajtott végre az állomány az év első hat hónapjában – mondta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Kiemelte az új szolgálati törvény bevezetése körüli legfontosabb tennivalókat, amelyeknek köszönhetően július elsejétől 30 százalékkal megemelkedett a tűzoltók illetménye.Bázelné Mihályka Szabina szóvivő a rendezvény kapcsán közölte: több településen a felügyelők felkészítették a mentőszervezetek tagjait, s így folyamatosan nő azoknak az önkéteseknek a száma, akik az alapvető vízkár-elhárítási munkálatokban közreműködnek, a hivatásos egységek beavatkozását támogatva. Az idén is kiemelt figyelmet kapott az önkéntes mentőszervezetek pályázati támogatása. Somogyban 11 kérelem érkezett, összesen hatmillió forint támogatás igénnyel.

Megtudtuk: a szakemberek nagy számban folytattak le hatósági ellenőrzést, mely tűzvédelmi, piacfelügyeleti, iparbiztonsági és polgári védelmi szakterületi ellenőrzésekből tevődött össze. Több esetben úgynevezett komplex supervisori ellenőrzés keretében bizonyosodtak meg a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásáról. Számos esetben éltek szankcióval, főként a közúti veszélyes áru szállítással kapcsolatos és a tűzvédelmi szabályok megszegése miatt.
– A veszélyes áruk közúti szállítása közben egy baleset történt, amikor az M7-es autópályán felborult egy forró asztaltot szállító kamion – közölték. – A kirendeltségek szakemberei közúton 477, vasúton 546 kocsinál ellenőrizték a veszélyes áruk szállítási szabályainak betartását.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!