Közélet

2015.08.03. 07:38

Sztárparádé a KULTKIKÖTŐ színpadán

Promóció Tangóest, igazi olasz zenés komédia, bohózat, kortárs versek megzenésítve, Méhek és gyerekelőadások – Udvaros Dorottya, Kern András, Benedek Miklós, Csányi Sándor, Csankó Zoltán, Lengyel Tamás – a KULTKIKÖTŐ programajánlója.

x


Balatonföldvár

Augusztus 6. csütörtök 20.30
A nagyvárosok Máriája
Egy nő története tangóban
Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A nagyvárosok Máriája - Egy nő története tangóban
[/caption]
A Nagyvárosok Máriája című produkció stábja egy éves előkészítő munkafolyamat után, elsőként kapott engedélyt Astor Piazzolla jogutódaitól a tangódalok magyar nyelvű bemutatására. Így jöhetett létre a koncertszínházi előadás, amelyet a szürreális képekben burjánzó latin-amerikai költészet és a zeneszerző lenyűgöző, a tangózenét újragondoló kompozíciói ihlettek. Máriát Láng Annamária énekli és játssza.

Aranytó
Augusztus 7. péntek 20.30
Orlai Produkciós Iroda
Fsz: Benedek Miklós, Vári Éva, Vasvári Csaba, Bertalan Ágnes
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Aranytó
[/caption]
Visszatértek a búvármadarak az Aranytóra, és velük megérkezik Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel is, akik fiatal koruk óta minden nyarat itt töltöttek. Morognak, ugratják, de pont ugyanúgy szeretik egymást, mint a kezdet kezdetén - vagyis kezdődik a szokott, boldog nyaralás. Az idei mégis más, mint az eddigiek: régi, hűséges bútorok és használati tárgyak mellett sok mást is rendbe kell tenniük maguk körül. Mert a lányuk nem véletlenül nem járt náluk már évek óta. És amikor megérkezik, meglepetés-vendéget is hoz magával...A humorral átszőtt, mélyen emberi történetet filmen Henry Fonda és Katharine Hepburn, magyar színpadon Mensáros László és Tolnay Klári tette emlékezetessé.

Augusztus 8. szombat 20.30
Ketten egyedül
New York-i duett
Thália Színház
Szereplők: Csányi Sándor, Schell Judit
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ketten egyedül
[/caption]
New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben. Azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újra feltalálni a romantikát, vagy már csak a klasszikus zenét adó rádióban létezik? A női szereplő, Frankie kedves, csinos és jóérzésű lány, aki önvédelemre van berendezkedve: sokat csalódott korábban, és emiatt fél belemenni egy újabb kapcsolatba. Johnny viszont kitartóan ostromolja a lányt, nem adja fel. A darabból nagy sikerű film készült Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel, Krumplirózsa címmel.

Augusztus 13. csütörtök 20.30
Méhek
koncertszínház
Méhes Csaba és Hargitai Gábor

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Méhek
[/caption]
Humoros és mély értelmű dalok, pezsgő ritmusok, tutulás és mindehhez egy nem mindennapi megjelenés – ez az, amit a MÉHEK DiMuSzu (Dinamikus Multimédia Szupershow) Antikoncertje nyújt. A rendkívüli rugalmasság, a szinte jelentéktelen eszközigény és a szinte minden korosztály számára élvezetes műsor alkalmassá teszi a produkciót a legkülönbözőbb alkalmakon történő jókedvteremtésre. Kis ízelítő a repertoárból: Köszöntődal; Páráppáráppáppárá; Barbie-dal; Zákié; Sirius-dal; Jaj, Béla, vigyázz, az ütvefúró veszélyes szerszám!, Zizidal, Skandinávia, Kovácslakás, Sírius-dal stb.

Augusztus 14. péntek 20.30
Anconai szerelmesek
igazi olasz zenés komédia két részben
Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház
Fsz: Csankó Zoltán, Vándor Éva, Bozó Andrea

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Anconai szerelmesek
[/caption]
Szerelem és capuccino, napsütés és tengermoraj, bonyodalmak és békatalpak, kacagás és rengeteg fülbemászó sláger! Felicita, Ciao Bambina, Volare, Egy könnycsepp az arcon, Huszonnégyezer csók,  L''Italiano – ki ne ismerné a tegnap nagy olasz slágereit? Dallamaik nosztalgiát, felszabadult életörömöt, jókedvet, derűt ébresztenek. Komédiánk elröpít egy nem is olyan régi világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a "boldog békeidők"-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, "Olasz"-ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén.

Augusztus 15. szombat 20.30
Balfék
bohózat
Kecskeméti Katona József Színház
Fsz: Kocsis Pál, Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Nagy Viktor, Csapó Virág, Sára Bernadette
Rendezte: Mohácsi János

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Balfék
[/caption]
A bohózat, ahogyan a szerző leggyakrabban körüljárt témája: hogyan rejtsük el a szeretőnket a házastársunk elől? Az ember könnyedén veszi az ilyesfajta akadályokat, éppen csak néhány cinkostársra van szüksége. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a szárnysegédek szintén rejtegetnek valamit - és hirtelen a saját hazudnivalójuk fontosabbá válik? No, akkor rezeg a léc, szorul a hurok, és menteni kell a menthetetlent, amivel a lavina csak nő és egyre gördül tovább...
Mindenki csal tehát és mindenkit csalnak, ráadásul annyira hihetetlenül szerencsétlen, ügyefogyott társaság, hogy még a végén magunkra ismerünk valakiben... Lehet ezen nem kacagni? Ne türtőztessék magukat!

Balatonboglár

Augusztus 8. szombat 20.30
Mégis szép
Udvaros Dorottya önálló estje életét és korunkat meghatározó dalokkal, valamint kortárs írók tollából született levelekkel
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje
[/caption]
„Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?" – kérdezte Udvaros Dorottya és az est rendezője, Vörös Róbert, kortárs magyar íróktól és zeneszerzőktől. Udvaros Dorottya első önálló estje az erre a kérdésre adott válaszokból állt össze. A szerzemények között találunk versben vagy prózában írtakat néha játékosan, néha keserédesen megfogalmazva. A válaszok mellé pár vadonatúj és néhány már hallhatott dalt szerkesztve állt össze végül a Mégis szép című est.
Hallható többek között: Zsüti-sláger és Barbara-song a Koldusoperából, Cseh Tamás, Leonard Cohen, Cole Porter és Kamondy Ági dalai, Térey János, Lőrinczy Attila, Bartis Attila, Nádas Péter és Závada Pál szövegei.

Augusztus 15. szombat 20.30
A kellékes
Szereplő: Kern András
Orlai Produkció

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kellékes
[/caption]
A kortárs német rendező, író és zeneszerző darabja, Parti Nagy Lajos bravúros átiratával, tulajdonképpen egyetlen hosszú monológ: egy színházi kellékes másfél órás "one man show"-ja. Az alaphelyzet a következő: a nézők egy üres, díszlet nélküli színpadot látnak. Rövidesen egy középkorú, munkaruhás férfi tol be egy kellékes kocsit, s rendezkedni kezd a kellékei között. Annyira el van foglalva a munkájával, hogy csak kis idő elteltével veszi észre a közönséget, s nem érti, hogyan engedhették be a publikumot, hiszen a mai előadás elmarad! A kínos helyzetet megoldandó a színház menedzsmentjének intézkedéséig megpróbálja a publikumot szórakoztatni, s mint egy nagyformátumú művész, az élete nagy színpadi pillanatát megélni. Parti Nagy Lajos magyar szövegének nagy erénye fantasztikus ritmusa, frappáns dramaturgiája: a hatásra kiélezett poénokat sokszor fájdalmasabb, szomorúbb emberi történetek kísérik. Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. "És egyébként is: nagy marhaság, ez az egész színház-izé!"

Balatonfenyves

Augusztus 9. vasárnap 20.30
Bankhitel
egy igazán hiteles vígjáték
Neptun Brigád

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Bankhitel
[/caption]
A sikeres bankár élete sínen van: tökéletes állás, szép ház, jó kocsi, feleség, gyerek. Minden ideálisnak tűnik, ám egy napon besétál az irodájába egy idegen. Hitelt kér, de mintha valami különös lenne benne. És mindenre képes azért, hogy célját elérje.
"Gondolj bele, hova jutott a világ, milyen az általános gazdasági helyzet. A válság úgyis elkerülhetetlen, úgyhogy neked már mindegy, de még nem késő. Gondolj egy merészet! A rendszer az utolsókat rúgja, használd ki! LÉGY GRÁL-LOVAG!"
Főszerepben a Kossuthkifliből ismert Lengyel Tamás.

Bővebb információ:

a
kultkikoto.hu és a facebook.com/KULTKIKOTO weboldalakon, valamint telefonon a +36 30 66 55 989-es számon, e-mailben a [email protected] címen.

Tangóest, igazi olasz zenés komédia, bohózat, kortárs versek megzenésítve, Méhek és gyerekelőadások – Udvaros Dorottya, Kern András, Benedek Miklós, Csányi Sándor, Csankó Zoltán, Lengyel Tamás – a KULTKIKÖTŐ programajánlója. x A nagyvárosok Máriája - Egy nő története tangóban Ketten egyedül Méhek Anconai szerelmesek Balfék Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje A kellékes Bankhitel Aranytó -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!