Közélet

2015.08.03. 14:38

Újra itt a kánikula: birkák hűsölnek a repülőgép alatt, fotó

Kezd visszatérni a hőség, a kaposújlaki repülőtéren kevés az árnyékot adó menedék, ezért egy ott parkoló AN-2-es szárnya alá húzódott be egy kisebb birkanyáj, hogy türelmesen hűsöljenek.

K. G.

A meleg a szerelőket is megviseli, mert a reptéren nyaranta kevésbé a repültetéssel, mint inkább a karbantartással foglalkoznak. Most is van ott nyolc új gép, holland, német gazdáik hozták, mert 50-100 óra repülés után felül kell vizsgálni a masinákat. Van amelyiknek a motorját is ki kell cserélni, ez pedig nem kis feladat.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Nyaranta kevésbé a repültetéssel, mint inkább a karbantartással foglalkoznak
[/caption]
Hibajavítással, ápolással foglalkoznak a legtöbbet ilyenkor, tudtuk meg Kornyik Csabától, a kaposujlaki repülőteret működtető AVIA-Rent Kft. ügyvezetőjétől.[caption id="" align="aligncenter" width="430"] 50-100 óra repülés után felül kell vizsgálni a gépeket
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!