Közélet

2015.08.17. 11:59

Vidékfejlesztési pályázatok: 31-én lejár a határidő

Közeleg a végső elszámolási határidő a vidékfejlesztési pályázatoknál. Stocker Judit a Rinya-Dráva Szövetség projektmenedzsere felhívta a figyelmet, hogy aki augusztus 31-ig nem nyújtja be kifizetési kérelmét, a későbbiekben már nem teheti meg.

Jeki G.

- A térségben vannak még olyan pályázók, akik még nem számoltak el teljes egészében, ez a harmadik tengelyes turisztika, illetve a LEADER pályázatokat érinti inkább – mondta. – Figyelni kell ezen pályázatok esetében a megvalósítási és elszámolási határidőkre is.

Hozzátette: az elszámolás a szankciók miatt is különösen fontos, hiszen az a pályázó, aki a kötelezettségvállalás legalább 50 százalékával el tud számolni, minimális, öt százalékos szankcióval lezárhatja a támogatási kérelmét. Amennyiben a teljesítés mértéke eléri a 80 százalékot, szankciómentesen kaphatja kézhez a támogatási összeget. Az 50 százalék alatti teljesítés jogosulatlan támogatás igénybevételt jelenthet. Az akciócsoport azt javasolja, hogy tekintettel a megvalósítási és elszámolási határidő közelségére, ha valaki még nem kezdte meg a pályázátanák megvalósítását, úgy mégérdemes lehet megfontolni a támogatásról való lemondást.

A Rinya-Dráva Szövetség az esetlegesen felmerülő kérések megválaszolásában az pályázók rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!