Közélet

2015.08.09. 08:00

Virággal buszra szállni tilos!

Nem követett szabálytalanságot az a sofőr, aki nem akarta megengedni, hogy egy idős nő virággal a kezében szálljon fel a buszra.

K. G.

Ígéretéhez híven kivizsgálta a busztársaság annak az ötvöskónyi idős hölgynek a panaszát, aki néhány nappal ezelőtt fordult lapunkhoz, mert állítása szerint megalázó bánásmódban volt része, amikor a kezében öt-hat szál virággal szállt fel a Balatonmáriáról Barcsra tartó menetrend szerinti járatra, de a buszsofőr ezt nem engedte.A tömegközlekedési cég üzletszabályzata tartalmazza, hogy az autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni, vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait, vagy más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti, azokban kárt okozhat, válaszolta Eigner János, a  Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási központvezetője.

A gépkocsivezető az üzletszabályzat ezen pontja alapján kérte, hogy a hölgy a csokrot szíveskedjen becsomagolni, mert az autóbuszt beszennyezheti. Kérését udvariasan, tisztelettudóan jelezte, amelyet az autóbuszon utazó utasok is igazolni tudtak, állítja a cég. A munkavállalóikkal kapcsolatosan hasonló bejelentés korábban nem érkezett hozzájuk. Ebben az esetben a buszsofőr a feladatát a vonatkozó előírások alapját végezte, de ennek ellenére a figyelmét felhívták az utasokkal szembeni udvarias magatartásra. Amennyiben a panaszos a gépkocsivezető viselkedését, hangnemét udvariatlannak érezte, úgy ezúton is szíves elnézését kérjük, tette hozzá Einger János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!