Közélet

2015.09.14. 18:48

Barbárok: százéves fákra csavarozták fel a villanypásztort

Tönkretették a Rinyaújnépre vezető út mentén álló fasort, mintegy 80 fa károsult, állította lapunknak egy helybeli férfi. A fasor mellett egy kukoricaföld van, ide telepítettek villanypásztort mintegy egy hónappal ezelőtt, hogy megóvják a termést a vadaktól.

K.G.

A munkát elvégzők előbb karókat vertek le, erre húzták volna fel a drótokat, de végül valamilyen okból mégis belefúrtak a fákba, és oda helyezték be a facsavarokat, amelyek a kerítést tartják. A bejelentő férfi nagyon felháborodott a történteken, félti a 80-100 éve ültetett fákat.
–  Gyönyörű vöröstölgyek vannak köztük, melyeket még őseink ültettek, hogy az utódokra hagyják örökül. Más településen, ha egy gyermek születik, fát ültetnek... Kételyeim vannak, hogy mindez szabályos volt-e, utána kellene nézni, hogy történt-e természetkárosítás és rongálás – tette fel a kérdést a férfi.

Megkerestük Istvándi Brigittát, Rinyaújnép polgármesterét, ő eddig nem vett észre semmit, pedig rendszeresen Babócsáról jár be a hivatalába. Megígérte, hogy személyesen néz utána, károsultak-e a fák, és ha igen, felveszi a kapcsolatot a terület tulajdonosával.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!