Közélet

2015.09.22. 18:12

Fuldokló kisfiú életét mentette meg az utcán egy ápolónő Ötvöskónyiban

Villámgyors, határozott fellépéssel mentették meg egy kétéves kisfiú életét Ötvöskónyiban, erről számolt be lapunknak Ódor Sándorné, székesfehérvári olvasónk. Szemtanúja volt a történteknek.

K.G.

– A napokban Ötvöskónyiban voltam, és egy csődületre figyeltem fel a Fő utcán. Az árokparton sokan kiabáltak  kétségbeesetten, egy eszméletlen kisfiút álltak körül. Az ebédhez készült krumplis tésztát a gyermek félrenyelte. A szülők kirohantak vele az utcára. Hívták a mentőt, de azonnali segítségre volt szükség. Többen pánikba estek. A szomszédok mind odagyűltek, de csak egy valaki volt, aki tenni is volt képes valamit – mondta az asszony. 
Ő ápolónő, neki a kötelessége – súgtak össze a hölgy mögött, mert az odaérkező Druzsinné Papp Éva habozás nélkül megkezdte az újraélesztést. Mindenki feszülten figyelt, aggódott, hogy mi lesz a kicsivel, sikerül-e megmenteni az életét?Teltek a percek, a sikeres beavatkozásnak meglett az eredménye, és sikerült eltávolítani a légutakból az akadályt jelentő falatot, és a gyerek újra tudott lélegezni. Mire a mentősök megérkeztek, már eszméleténél volt. Az orvosok azt mondták, hogy a kisfiú, akit a kaposvári kórházba szállítottak megfigyelésre, az asszonynak köszönheti az életét. Azóta már hazaengedték, és otthon van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!