Közélet

2015.09.05. 06:40

Így viszi a bank a tetőt – van, aki csak legyint a magáncsődre

Vannak, akiken a szeptembertől bevezetett magáncsőd intézménye sem segít, és félő, hogy kihullhatnak a szociális hálóból. A lengyeltóti Szabó Erzsébet lemondóan legyint a magáncsőd hallatán, hiszen már a hatósági kilakoltatásra készül.

K.G.

A háza beázott egy nyári viharban, de a banknak nem fogja megcsináltatni. A Németországból jött élettársa vett fel négymillió forint kölcsönt az épületre, de öt év múlva meghalt.
– A saját pénzemet is beleöltem ebbe a lakásba, a szüleim lakását örököltem, ez is ráment. Az élettársam halála után csak az én nyugdíjamból nem tudom fizetni a törlesztést – panaszkodott a 67 éves nő, aki úgy szeretné megoldani a lakhatását, hogy három lakásigénylést is beadott szociális bérlakásra az önkormányzathoz, de azt a választ kapta az ügyintézőtől, hogy ne is számítson rá, hogy nyer, mert mások is vannak, akik hasonló problémával küszködnek.– Szociális otthonban akartak elhelyezni, erről akartak aláíratni velem egy iratot, de messze van ez a lakóotthon, én pedig piacozni szoktam, használt cikkeket árulok, és attól félek, hogy onnan nem engednének ki. Ezért nem írtam alá a papírt. Így azonban, ha nem segít rajtam senki, valószínűleg hajléktalan leszek, és a lányom is, ha hazajön Németországból...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!