Közélet

2015.09.03. 17:19

Iskolafelújítás szerződésbontással és elküldött munkásokkal

Szerdán még csak a pénzük után futottak, csütörtökön már munkahelye sem volt a Gyakorló iskola felújításán dolgozók egy részének. Egy brigádot ugyanis azonnali hatállyal elbocsátott a fővállalkozó csütörtökön délelőtt. A munkások azt mondják, szerda este valamennyi pénzt megkaptak elmaradt bérükből, de sokan nem a teljes összeget.

Márkus Kata

Információink szerint csütörtökön tíz óráig kellett elhagynia a munkaterültet a brigádnak, tízegynéhány embernek és a nekik munkát adó alvállalkozónak is. Úgy tudjuk, szerda este valamennyi pénzt kaptak az emberek eddig elvégzett munkájukért, de nem mindenki kapta meg a teljes összeget, volt aki csupán tíz-húszezer forintot kapott. Megírtuk, a Gyakorló iskola felújításán összességében 2 millió 300 ezer forinttal tartozott az alvállalkozó összesen 39 embernek. Ebből kaptak meg szerda este kisebb-nagyobb összegeket a munkások.A fővállalkozó, a pécsi székhelyű S és P 2004 Kft. ügyvezetője, Sánta József érdeklődésünkre megerősítette, valóban így történt a dolog, egy brigádtól minőségi problémák miatt meg kellett válniuk. – Az alvállalkozóval szerződést bontottunk – mondta Sánta József –, a hibásan elvégzett munkát nekünk kell kijavítanunk. Csütörtökön már a mi cégünk emberei dolgoztak a Gyakorló iskola felújításán, más beruházásokról csoportosítottuk át őket. Az alvállalkozót a készültségi foknak megfelelő mértékben szerdán kifizettem, tartozásom tehát nincs a cég felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!