Közélet

2015.09.08. 17:32

Lesz helye Ádándon a 44 milliónak

Negyvennégymillió forint elköltéséről hozhat döntést az ádándi képviselő-testület, ennyi pénzt vár a község az adósságkonszolidációban nem részesült települések állami kompenzálásából.

F. I.

Egy éve írtuk meg, hogy azok a települések, melyek nem halmoztak fel adósságot, összesen 12,5 milliárd forintra pályázhattak és a kétezer fősnél kisebb települések közül Somogyban 93 önkormányzat nyert 670 milliót. A kétezer lakosúnál nagyobb települések több százmillióra jelentkezhettek, Somogyból a hat érintett – Taszár, Lábod, Ádánd, Kéthely, Balatonfenyves és Lengyeltóti – próbálkozott, ám csak Lengyeltóti járt sikerrel az első körben.Az idén őszre 44 millió forint érkezését várja Ádánd és ahogyan a polgármestertől megtudtuk, lesz helye a pénznek. – Egy utcánkban járdát építenénk, a kultúrházban vizesblokkot, a helyi általános iskola konyhájának fűtését korszerűsítenénk és a községháza épületére is költenénk belőle – sorolta Szatmári Kornélia.

Megvannak még a rókák

Nem sikerült kilőni a rókákat, erről is tájékoztatott az ádándi polgármester. Megírtuk, hogy az egyik utca elhanyagolt portájára rókacsalád költözött be, a kilövési engedély birtokában meg is jelentek a vadászok, de nem jártak sikerrel. Az önkormányzat most az állatvédőknél próbálkozik és közben kisebb tereprendezést is végeztetett az ingatlanon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!