Közélet

2015.09.02. 18:37

Ötórai teán a Somogyi Hírlapról

Csak olvasóink véleményét megtudva dönthetjük el, mely témák tartanak érdeklődésre számot. A vidékről érkező olvasói információk is nagyon fontosak, ezekből több cikk is született már.

K. G.

Újra ötórai teára gyűltek össze olvasóink, hogy véleményt cseréljenek velünk a Somogyi Hírlapról. Mintegy három éve – rendszeresen – tartjuk meg ezeket a kötetlen beszélgetéseket, mert rendkívül fontos számunkra vásárlóink visszajelzései. Ficsór János főszerkesztő-kiadóvezető arról beszélt a teadélutánon, hogy csak olvasóink véleményét megtudva dönthetjük el, mely témák tartanak érdeklődésre számot. A vidékről érkező olvasói információk fontosságát emelte ki, amelyből akár vezető anyagok is születhetnek. Az észrevételek nyomán továbbra is korrekt kérdéseket teszünk fel hivataloknak és politikusoknak egyaránt pártpolitikától mentesen.



Czene Attila felelősszerkesztő arról számolt be, hogy két fontos változás előtt áll az újság. A közeljövőben a sportoldal fog megújulni, a száraz eredményközlés helyett interjúkkal, kulisszatitkokkal, háttéranyagokkal igyekszünk a sportrajongók kedvében járni. A kommentár és a jegyzet bevonul majd a sportoldalakra is. A másik fontos előrelépést a vidéki információk begyűjtésének terén tervezzük. Korábban kilenc főállású vidéki tudósítója is volt az újságnak, ebből mára csupán egyetlen, a siófoki maradt. A szándékunk az, hogy újjáépítjük az informátori hálózatunkat a megyében.

Mészáros János 30 éve előfizetője a Somogyi Hírlapnak. Több észrevételt is tett a teáscsésze mellett. Számára fontos, hogy reggel 6 órakor már ott legyen a portáján az újság, hiszen csak akkor érzi frissnek, ezt kéri a kézbesítőinktől. Másrészt arra hívta fel a figyelmet, hogy az apró, humoros, helyi jellegű írásokat rendkívül fontosnak és szórakozatónak tartja. A Jó reggelt! rovatunkat és a felütéseket mindig elolvassa, és nosztalgikus emlékeket táplál a hajdani álruhás étteremkritikusunk, Zimbabwei Kálmánné cikkei iránt, és ugyanígy emlékszik vissza a kaposvári piacról küldött informatív, de ugyanakkor vidám hangulatú és helyi jellegű egykori tudósításokra. Hasonlóakat szeretne olvasni ismét.

Ferenc János elégedett lapunkkal, neki még a szülei is járatták a Somogyi Néplapot, és évtizedeken át megőrizték a példányokat. Az ötórai teán a legkisebb korosztály is képviseltette magát, Trembeczki Csaba négyéves kisfia, Ádám is eljött az édesapjával, sokáig érdeklődve hallgatta a komoly beszélgetést, majd inkább elaludt szülője karjaiban.

Miért olvassa a Somogyi Hírlapot?

Baranyai Sándor, a mezőgazdasági érdekvédelmi szövetség elnöke: – Fiatal korom óta a lap rendszeres olvasója vagyok, akárcsak a családtagjaim. Egyértelműen tetszik az a megközelítés, amely az újságra jellemző. Úgy érzem, hogy az élet minden lényeges területéről beszámol, s amit személy szerint nagyra értékelek, bőségesen tálalja a somogyi híreket, változásokat a kisebb településekről is. Hivatásom és érdeklődési körömnél fogva a mezőgazdasági cikkeket soha nem hagyom ki, s a sportélet híreit is figyelemmel követem a Somogyi Hírlapban, melyet a 89 éves édesapám is olvas.

Mészáros János, a Zselici Méhészeti Egyesület elnöke: – A megújulás szerintem egyértelműen látszik a Somogyi Hírlapon. Van egy szokásom: reggeli közben szeretem átnézni a lapot, amely egyfajta napindító nálam. A Jó reggelt! stílusa, témái kifejezetten szimpatikusak. Hosszú ideje az újság olvasóközönségéhez tartozom, egészen pontosan amióta megnősültem: Sopronból jöttem Kaposvárra. Az oktatás, a gazdaság, a szakképzés mellett a méhészkedésről szóló szinte valamennyi cikket elolvasom, s a napi beszámolók kívül kedvelem a riportokat, interjúkat. Ebből szerintem többet is közölhetne a lap.

Trembeczki Csaba kaposvári tagintézményvezető: – Tizenévesként majdnem minden alkalommal a sportoldalon indítottam a lapot. A kosárlabda volt az első számú kedvencem, s azóta is a kaposvári csapat szurkolója vagyok, ha tehetem, az ősszel is eljárok majd meccsre. Úgy érzem, sokoldalú tájékozódási lehetőséget kínál a lap, legyen szó gazdaságról vagy társadalompolitikai kérdésékről. A helyi – a városi, illetve a megyei – információk mennyisége meghatározó, a lap otthonra is jár, s persze az internetes változatra, a Sonline.hu-ra is gyakran rákattintok.

Ferenc János nyugdíjas kaposvári épületgépészmérnök: – Nagyjából 40 éve járatjuk az újságot, otthon még néhány régi példányt is megőriztünk. Összességében elégedett vagyok a lappal, bár úgy érzem, hogy a rejtvény szerintem meglehetősen nehéz, de mindig próbálkozom, régi hobbim a keresztrejtvényfejtés. Épületgépészmérnök végzettséget szereztem, 42 év munka után 2012-ben vonultam nyugdíjba, ettől függetlenül a gazdaság, a vállalkozások sorsa, helyzete továbbra is foglalkoztat. Másik fő hobbim a horgászat, így nagyon örültem, amikor a Somogyi Hírlapban pár éve elindult a horgász-vadász magazin.

Cziráki Ferenc kaposvári autóvillamossági műszerész: – Az utolsó oldalon kezdem az olvasást, s már a szüleim is járatták az újságot, mely nélkül nem tudnám elképzelni a mindennapokat. A sportoldalon számos cikk található, de a motokrosszról szívesen többet olvasnék: a családban különösen népszerű ez a sportág, Szabolcs fiam 18 évig motorozott. A Somogyi Hírlap szerintem hitelesen tájékoztatja a lakosságot, a gazdaságon kívül olyan sokakat érintő kérdésekkel is foglalkozik, mint a nyugdíjasok helyzete. Hatvanegy éves vagyok, a legújabb változásokról a lapból is igyekszem informálódni.

Szépné Rózsa Judit somogyvámosi nyugdíjas: – Somogyba költözésem, vagyis 2007 óta járatom a Somogyi Hírlapot, így helyeztem magam képbe a megyében, és meg kell mondanom, kezdettől nagyon korrektnek és az emberi problémákra érzékenynek tartottam az újság cikkeit. Sokszor olyan hatást tett rám, hogy többször betelefonáltam, és meghallgatásra is leltem. Mozgássérültként izoláltnak érzem a helyzetemet, és ezek a néhány perces beszélgetések a lap munkatársaival nagyon sokat jelentenek nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!