Közélet

2015.09.02. 14:02

Polgárőrök ügyelnek a kisdiákokra a forgalmas iskoláknál

Somogyban mintegy 120 iskolát érint az immár hetedik éve tartó iskolarendőr program, 78 iskolarendőr kezdi meg szeptembertől a szolgálatot.

K. G.

A tanévnyitóval kezdetét vette az iskolarendőr program is Somogyban. Hogy segítsék a gyermekek közlekedését a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeken polgárőrök ügyelnek a kisdiákokra.
Domán Tibor, a Kaposvári Kistérségi Polgárőrség vezetője elmondta: 15 polgárőrrel vannak jelen a hat legveszélyeztettebb kaposvári iskolánál, ebből háromnál: a Kisfaludy, a Kodály Zoltán és Lóránttfy Zsuzsanna Református Általános Iskola közelében az egész tanévben. Reggel 7 órától 8-ig látnak el szolgálatot, a Kisfaludynál délután is. A nagy reggeli forgalom miatt a rendőrök óvatosabb közlekedésre intik az autósokat az iskolák környékén.Somogyban mintegy 120 iskolát érint az immár hetedik éve tartó iskolarendőr program, 78 iskolarendőr kezdi meg szeptembertől a szolgálatot. Bognárné Serbán Mónika a Lóránttfy iskolában, ahová minden reggel elhozza a másodikos gyermekét is.
– A tanulók forduljanak bizalommal minden problémájukkal az iskolarendőrhöz, aki felvilágosító előadásokat is tart, hogy a gyermekek ne váljanak bűncselekmény áldozatává, illetve maguk se kövessenek el bűncselekményt – mondta Jávorszkiné Molnár Magdolna, a Somogyi Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője.
A diákoknak a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait is el kell sajátítaniuk, ezért versenyeket is hirdetnek nekik, mondta Vácz Edit közlekedésrendészeti osztályvezető, aki kisebb ajándékokat, üzenőfüzeteket és fényvisszaverő tárgyakat osztott szét a református iskola tanulói között.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!