Közélet

2015.10.06. 07:53

Már csak éjszaka lesz vágányzár

A vágányzár Lepsény és Szántód-Kőröshegy között megszűnt, nem kell már buszra szállni, újra normál üzemmódban közlekednek a vonatok.

F. I.

Már csak az éjszakai órákban lesz vágányzár Lepsény és Siófok között, a dél-balatoni vasútvonalon csak ekkor kell október 21-ig egyes napokon vonatpótló autóbuszokra átszállni – közölte érdeklődésünkre a vasúttársaság. A dél-balatoni felújítás által megkövetelt vágányzár Lepsény és Szántód-Kőröshegy között megszűnt, nem kell már buszra szállni, újra „normál üzemmódban” közlekednek a vonatok.Ahogyan megírtuk, a nyári szezont utánra tervezett munkálatok egy hetet csúsztak, de immár elkészültek a biztosítóberendezések is. Éjszakai munkálatok vannak még vissza, a teljes, harmincmilliárd forintba kerülő beruházás átadását e hónap végére tervezik.

A dél-balatoni vonalon előre tervezett munkák miatt lesznek éjszakai vágányzárak október hónapban – írta közleményében a MÁV. – Lepsény és Siófok állomás között a víztelenítési létesítmények (burkolt árok) kivitelezése céljából lesznek korlátozások október 5-6-tól 8-9-ig, 12-13-tól 15-16-ig, 19-20-tól 20-21-ig kizárólag az éjszakai órákban. Ez a munkavégzés mindössze két járatot érint: a Székesfehérvárról 22 óra 49 perckor induló siófoki személyvonatot és a Siófokról 4 óra 15 perckor induló szabadbattyáni személyvonatot. Ezek helyett Lepsény és Siófok, illetve Siófok és Lepsény között vonatpótló buszok közlekednek”.

A Budapest-Nagykanizsa vonalat érinti, hogy Székesfehérvár állomás átépítése miatt továbbra is ideiglenes menetrend érvényes; egyes járatok Szabadbattyánig járnak és a nagykanizsai személyvonatok csak Szabadbattyánból indulnak.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik