Közélet

2015.11.25. 18:46

A lellei polgármester a boglári testületi ülésen

Megállapodott Balatonboglár és Balatonlelle a Munkácsy utca felújításáról. Ennek az utcának az a különlegessége, hogy a keleti fele Lelléhez, a nyugati oldala Boglárhoz tartozik.

Fónai Imre

Két postás jár az utcában, külön napokon viszik el a szemetet a páros és a páratlan oldalról, a lakók azonban, ahogyan nemrég egy idős férfi mondta lapunknak a boglári oldalról, leginkább „egy normális utat szeretnének végre, mert nemcsak kanyargós, hanem keskeny is, kátyús is, de a beruházásról hosszú évek óta nem tud megegyezni a két város”.Balatonboglár képviselő-testülete legutóbbi ülésére meghívta Kenéz István balatonlellei polgármestert a Munkácsy utca közös felújítása ügyében. Házigazda kollégájához, Mészáros Miklóshoz hasonlóan ő is arról számolt be: elkülönítették költségvetésükben a beruházásra szánt pénzösszeget. Az ülésen kiderült: a korábbi elképzelésekhez képest kisebb költségű verzió készült. A tervekben ugyanis 4,7 méter széles útburkolat szerepel, ezzel kapcsolatban egy boglári képviselő fel is tette a kérdést: alkalmas-e ez a kétirányú forgalomra?

Jáki András, a Balaton-Út Kft. ügyvezetője szerint ezzel a megoldással nem szükséges csapadékvíz-csatornát építeni, illetve nem engedélyköteles, mert felújításnak minősül. Ez költség- és időcsökkentő tényező, továbbá kétirányú forgalomra is alkalmas. Most – tette hozzá – az utcában jellemző a gyorshajtás, ez a megoldás várhatóan lassításra sarkallja az autósokat, sőt, lehetőség van további lassító beépítésére is.

Nettó 42 millió forintból épüljön, a keleti oldalon szegéllyel, a nyugatin murvás padkával – erre bólintott rá egyhangú szavazással a balatonboglári képviselő-testület, de még előtte együttműködési megállapodás szükségeltetik a két város között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!