Közélet

2015.11.06. 14:22

„A szerkesztőségi ügynök politikai kérdés”

A legtöbb megyében két komoly szerkesztőséggel bíró orgánum maradt: a megyei lapok, amelyeknek vannak saját online felületei, és a helyi televíziók. Az összes többi innen-onnan vadássza a híreket, ha egyáltalán használ híreket – mondta Széles Tamás, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének újraválasztott elnöke Kaposváron, ahol a testület az idei őszi találkozóját tartotta.

K. G.

A somogyi megyeszékhely először adhatott otthont a szervezet legjelentősebb eseményének, mindjárt tisztújítást is tartottak. A 80 tagszervezetből 60 jelent meg gyűlésen, vette számba a házigazda Orosz Ferenc, a Kapos Tv ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy a médiacentrumok kialakításának tapasztalatairól tanácskoztak. Sok megyeszékhelyen nemcsak televíziót működtet egy adott cég, hanem mellette rádiót, hetilapot, és internetes felületet is. Ezek hírgyűjtő képességét vizsgálták.A rendezvény vendége volt Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, aki elmondta, hogy a sikeres digitális átállás után a 2017 december 31-ével bekövetkező szabályokat jött ismertetni és szakmai eszmecserén megvitatni. Szerettük volna megkérdezni tőle, hogy mi a véleménye arról a törvénytervezetről, miszerint a nemzetbiztonsági szolgálat munkatársait el kellene majd helyezni a média szerkesztőségeiben. Karas Monika ezt nem szakmai, hanem politikai kérdésnek tartja, ezért későbbre ígért választ. Hivatali munkatársaitól egy közleményt kaptunk, miszerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság különösen fontosnak és értékesnek tartja a hazai sajtótermékek előállításán dolgozók munkáját.

Az NMHH a jövőben is a médiaigazgatási jogszabályok betartását biztosítja a jogállamiság keretein belül. A szóban forgó belügyminisztériumi törvénytervezetet még nem fogadta el az országgyűlés, annak részleteiről, illetve elfogadásáról a parlamenti képviselők hivatottak döntést hozni.
    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!