Közélet

2015.11.26. 14:01

December közepétől házhoz mennek a szelektív hulladékért

A már meglévő új hulladékgyűjtő járművekhez tucatnyi másik csatlakozik: tíz a kommunális, kettő pedig a szeletív szemetet gyűjti majd össze.

Fenyő Gábor

Az autóbuszok után a hulladékgyűjtő járműveket is lecserélik Kaposváron. Az újonnan beszerzett Renault-kat – amelyekhez a felépítményeket Barcson gyártották – csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek a 61-es út mentén kialakított kaposvári hulladékkezelő telepen.A már meglévő új hulladékgyűjtő járművekhez – külön egymilliárd forintos projekt keretében – tucatnyi másik jármű csatlakozik: tíz a kommunális, kettő pedig a szeletív szemetet gyűjti majd össze.
– Ezek a hulladákgyűjtő járművek már 21. századi rechnológiákkal rendelkeznek; valamennyit Euro6-os motor hajtja. A régi járművek már megértek a cserére. Néhányat megtartunk, a többi pedig értékesítésre kerül – mondta Trenyik Tamás, a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.
– December 14-én megyünk majd először házhoz a szelektív hulladékért az új járművekkel, majd január első napján a társulás többi 117 településén is megkezdjük a szállítást – tette hozzá Kovács Katalin, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!