Közélet

2015.11.03. 17:03

Harcolj a klímaváltozás ellen!

Immár három éve, hogy az ICC (a környezetvédelem iránt elhivatott szervezet) partnereivel együtt azon dolgozik, hogy a világ figyelmét a klímaváltozás valóságára. Az országok vezetői azonban késlekednek a cselekvéssel, így ez az üzenet ma sokkal aktuálisabb mint ezelőtt bármikor, hangzott el a marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban az iskolai fenntarthatósági kiállítás és játék programsorozat megnyitóján.

Virág J.

– Szellemi tőkét hoztunk. Mindannyiunk felelőssége és feladata egy új szemléletmód kialakítása és követése, mely biztosítja az életfeltételek fenntartását a jövő generációi számára – mondta Varga Virág közgazdász, könyvvizsgáló, az ICC Brand alapítója – A fenntarthatóság szemléletmódja egyszerre vesz figyelembe környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat, és egyúttal elkötelezett a társadalom iránti felelősségvállalásban.A marcali gimnáziumban két hét alatt minden nap lesz előadás és filmvetítés. A programban a fiatalokon keresztül információkat juttatnak el a családoknak. A globális gondolkodást a felelősségvállalást új megközelítésben tárják a gyermekek elé. Somogy megyéből közel háromezer látogatót várnak a programokra.

Farkas László Nándorné Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerületi igazgatója elmondta, nagyon örült a felkérésnek, hogy Marcaliba hozzák a rendezvénysorozatot, ezért minden segítséget magadott a szervezőknek.
– Az önkormányzat is a nemes cél mellé állt, hiszen a városnak is fontos, hogy megismerjék termelő üzemeit, gyárait – ezt már Bereczk Balázs alpolgármester fogalmazta meg.

A rendezvény céljai között szerepel, hogy a helyi és a régió vállalatai megmutassák tevékenységüket, környezettudatos magatartásukat szemléltessék a felnövekvő generáció számára. Jól működik a partnerség, hiszen a rendezvényt a helyi vállalatok finanszírozzák. Az első előadáson Simonyi Gyula, szellemi vezető, az emberiség túlnépesedését és az irányváltást hangsúlyozta, melynek következményei már kézzelfoghatóak Európában is.
Az ICC Pont, keddtől, a Berzsenyi gimnáziumban is jelen van: „Látogasd meg és fejezd ki egyetértésed! Mond el mindenkinek a véleményed! Rajzold le a tiszta jövőt! – hangzik a felhívás.

Címkék#Marcali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!