Közélet

2015.11.26. 07:48

Költözik a hüllőshow: a teknősök Balatonszemesre mennek

A hüllőshow Szemesre megy. Megállapodott Balatonszemes képviselő-testülete Pécsi Tiborral, miszerint oda költözteti hüllőit Balatonszárszóról. Legutóbb akkor írtunk Pécsiről, amikor úgy döntött, hogy eladja krokodiljait és szezonálissá teszi vállalkozását Szárszón.

Fónai Imre

Racionális döntést kell hoznia, a hatalmas költségek miatt fenntarthatatlan a krokodilfarm – nyilatkozta lapunknak az idén augusztusban a nyilvános terrárium tulajdonosa, aki korábban Kaposváron számolta fel vállalkozását. A terrarista elismerte, hogy négy éven át veszteségesen üzemeltette balatonszárszói hüllőházát. Hozzátette: a teknősöket, köztük az órásteknősöket sokkal jobban kedvelik a látogatók.



Takács József balatonszemesi polgármester azt mondta lapunknak: a nemrég az iskola mellett kialakított tavas, fás ligetben adnak helyet az immár „krokodilmentes” hüllőbemutatónak. – Pécsi Tibor keresett meg bennünket és mi örülünk annak, ha új turisztikai attrakcióval bővül a kínálatunk – így a faluvezető. – Abban maradtunk, hogy már a következő nyári szezonra kialakítja mobil, egész éven át üzemelő terráriumát. Nagyon fontos, hogy helyi 16 éven aluliak ingyen látogathatják majd, valamint a Szemesen tanuló diákok. Tudjuk, hogy az építkezésnek, a költöztetésnek, a működtetésnek komoly költségei vannak, ezért úgy döntöttünk, hogy négy évig adómentességet biztosítunk a vállalkozásnak.
A szemesi képviselő-testület ülésén az hangzott el: 15 millió forintos nagyságrendű beruházásra készül a terrarista.

Kúrtaxarekord várható

Az idén meglehet, rekordot dönt Balatonszemes a kúrtaxabevétel terén, elkerülték ugyanis már a 60 millió forintot – tudtuk meg Takács Józseftől. A polgármester hozzátette: zömmel önerőből, apró fejlesztésekkel igyekeznek javítani a vendégfogadás feltételein, örültek, amikor erőfeszítéseiket legutóbb a Virágos Magyarországért verseny különdíjával is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!