Közélet

2015.11.05. 10:22

Magyaros átkelő: megbontják az elhíresült siófoki szalagkorlátot

A közútkezelő társaság helyezett fel utólagosan szalagkorlátot a hetes főút mentén Siófokon és Zamárdiban, emiatt váltak használhatatlanná az új vasúti gyalogosátkelők.

Fónai Imre

Ezt Loppert Dániel, a dél-balatoni vasútfejlesztés beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője közölte annak nyomán, hogy már az országos sajtó érdeklődését is fölkeltette a „magyaros” megoldás, a két megközelíthetetlen átjáró. Igaz, gyalogosátkelő sem vezet még hozzájuk, vagyis akad még teendő és ahogyan a NIF kommunikációs vezetője elmondta, novemberben sor kerül a szalagkorlát megbontására és a zebra fölfestésére is.A NIF szerint kész, a polgármesterek szerint még nem teljes mértékben – írtuk meg tegnap a Lepsény és Szántód közötti vasút-korszerűsítésről. A balatonvilágosi és a siófoki polgármester után most a zamárdi is sorolt néhány hiányosságot. Csákovics Gyula szerint nincs még megoldva az új zamárdi közúti-vasúti csomópont forgalomtechnikai összehangolása, valamint az új peront szűknek találják az utasok, elmondásuk alapján nem érzik biztonságban magukat. Egy közeli lakos, Marity Tibor pedig arról beszélt: mióta a peront áthelyezték, az induló-megálló vonatok zaja és a hangosbemondó is zavarja őket.

HÉV? Nincs napirenden!

Siófoknál két sínpálya létesült. Korábban, még az előző képviselő-testület regnálása alatt arról volt szó: ez lehetőséget ad majd a HÉV-szerű elővárosi vonatközlekedés beindítására, ami akár a helyijáratos autóbuszokat is kiválthatja. Érdeklődtünk a városházán, s Illés Virág sajtószóvivő azt válaszolta: ilyen elképzelés jelenleg nincs napirenden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!