Közélet

2015.11.13. 18:11

Somogyban 12 középiskola szervez írásbeli felvételit

Pénteken nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a központi középiskolai írásbelit tartó iskolák listáját. Somogyban a kilencedik évfolyamra tíz intézményben, hat évfolyamos gimnáziumba két iskolában szerveznek felvételit.

Márkus Kata

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen nevelési-oktatási program szerint induló osztályokat indítanak majd a 2016/2017. tanévben. S megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi feltételeket határoznak meg a hozzájuk jelentkező tanulók számára. Országosan az iskolák 48,6 százaléka nem tart felvételi vizsgát, hanem az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja és veszi majd fel a tanulókat. Számos középiskolában azonban előírták az írásbeli felvételit. Ha tehát egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban majd ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 8.Somogyban központi írásbeli felvételit hirdet a fonyódi Mátyás Király Gimnázium, a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna református iskola és gimnázium, a Táncsics és Munkácsy gimnázium, a Kaposvári Egyetem Gyakorló iskola és gimnázium, a Nagyboldogasszony katolikus gimnázium, az Eötvös Loránd műszaki és a Noszlopy Gáspár közgazdasági szakközépiskola, a marcali Berzsenyi és a siófoki Perczel Mór gimnázium. Hat évfolyamos gimnáziumi képzésre a kaposvári Munkácsy és a nagyatádi Ady gimnázium szervez központi írásbeli felvételit.

A központi írásbeliket 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára január 16-án 10 órától tartják. A pótló írásbeli vizsgákra január 21-én 14 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!