Közélet

2015.11.27. 17:17

Tanuszoda: Széplak „legyőzte” Kilitit

A széplaki városrészben, a hetes főút és a Május 1. utca találkozásánál épülhet a tanuszoda, ha pályázati támogatást nyer hozzá a város – némi vita után így döntött a siófoki képviselő-testület.

F. I.

Egyelőre még csak a pályázat benyújtásához kellett eldönteni a leendő helyszínt. Több városi terület áttekintése után két variáció maradt: a széplaki mellett a kiliti, a jelenlegi műfüves és füves futballedzőpályák mellett. A pénzügyi bizottságban egyik elképzelés sem kapott többséget, ahogyan a grémium amúgy széplaki elnöke, Csorba Ottó fogalmazott: erős volt a kiliti lobbi.A képviselő-testület ülésén aztán ismét egymásnak feszültek az álláspontok, Csorba Ottó szerint az alapközművek Széplakon rendelkezésre állnak, Kilitiben azonban nem, a kiliti városrészt képviselő Ujvári István amellett érvelt, hogy ha később a tanuszodát tovább lehet bővíteni, arra is elegendő hely van az edzőpályák mellett, „de akár a futballisták is úszhatnak két kilométert edzés gyanánt”.
Safar Ahmed képviselő váratlanul a sóstói strandot dobta be mint lehetséges uszodahelyszínt, de később visszavonta javaslatát. Lengyel Róbert polgármester szerint „Széplakon az utóbbi időben alig történt fejlesztés”. A szűk többség végül Széplak mellett voksolt, a nehezén ezzel túl is jutottak, már csak drukkolni kell a pályázatnak...

Hat hónapot kapott a polgármester

Hat havi bérének megfelelő jutalmat szavazott meg a siófoki képviselő-testület Lengyel Róbert polgármesternek a város 2015. évi eredményes gazdálkodásában való közreműködéséért, továbbá az indoklás szerint azért is, mert a hulladékgazdálkodási társulás elnöki tisztsége nagyon sok teendővel jár, ellenszolgáltatást azonban nem kap érte a városvezető. Lengyel Róbert e döntés értelmében bruttó 3,2 millió forint év végi jutalmat kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!