Közélet

2015.11.19. 20:38

Tiltakozás, tüntetés Csurgón: újabb feszült demonstráció az uszodáért

Közel 150-en gyűltek össze a Kolping Nagyváthy János Középiskola bejárata előtt, hogy átadják petíciójukat az intézmény igazgatójának. A korábbi tiltakozásuk ellenére Pintérné Bretus Éva november 15-vel határozatlan időre üzemszünetet rendelt el az uszodában, lehetetlenné téve ezáltal a Csurgó és térségében élők számára annak használatát.

Szabó Balázs

Szülők, kisgyerekek, fiatalok, sportkedvelők, valamint a Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület vezetősége és úszói is táblákat tartva tiltakoztak a város uszodájának bezárása ellen. Madarász Zoltán a megmozdulás képviselője elmondta: a nyilvános demonstráció szervezésén kívül már nem maradt más lehetőségük. – Igazgató asszony a múlt csütörtökön telefonban nekem azt mondta, hogy nem érez összefogást az uszodáért és nem éri meg 23 gyerek kedvéért fenntartani egy uszodát. Arra hivatkozva rendelte el az üzemszünetet, hogy az uszoda engedélyei közül egy van csak, ami érvényes és most jutott el a felülvizsgálat során odáig, hogy megállapítsa ezeket a hiányosságokat és ő nem hajlandó a felelősséget vállalni emiatt – mondta a demonstráció felszólalója.Ügyükkel kapcsolatban Dergecz Dezső, a Mozdulj Csurgó ÚSE elnöke pontokba szedve ismertette követeléseiket: ne engedjék le az uszoda vizét, legyen fűtés, a gyerekek használni tudják az uszodát, a város és a járás közössége használni tudja az uszodát, ne tiltsa ki a kötelező úszásoktatásra, illetve a szabadon választott úszásoktatásra odajárókat, legalább az új városi uszoda megépültéig. Ezeken kívül mondják meg, hogy mik azok az engedélyek, amik hiányoznak, mely tudatában a szülők minden tőlük telhető segítséget megadnak annak érdekében, hogy ezek az engedélyek beszerzésre kerüljenek.

Az uszoda működésének bizonytalansága ugyanakkor az úszok eredményességét is befolyásolhatja. -  Szombaton Nagykanizsán lenne egy versenyünk, ahova kisgyerekeket tudnék vinni, akikkel nagyon jó lett volna, ha a héten tudtam volna készülni. Ezt a fajta készülést más uszodában azonban nem tudjuk megcsinálni, mint itt, a megszokott környezetben, a biztonságérzetükben - hangsúlyozta Dergeczné Szabó Sára edző.
A petíció átadását követően a jelenlévők feszülten várták Pintérné Bretus Éva reakcióját, aki a szakvizsgálatok elvégzéséig mindenki türelmét kérte. Az érintettek azonban továbbra is bizonytalanok afelől, hogy mikor lesznek konkrét intézkedések az üggyel kapcsolatban.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!