Közélet

2015.12.19. 08:15

Fenyőfa ajándékba karácsonyra

Közel száz rászoruló kaposvári család kapott ajándék fenyőfát. A kezdeményezést a Katolikus Karitász indította útjára, melyben az önkormányzat és a Sefag Zrt. is közreműködött.

J. G.

Nagy Dorottya kaposvári elnök elmondta: a karácsonyfa azért lett jelkép, hogy az örök élet reményét igérje, és most olyan családokat segítenek, akikkel egész évben kapcsolatuk van. Elsősorban nagycsaládosok és mélyszegénységben élők érkeztek a Szent Imre templomhoz, ahol másfél-három méter magasságú nordmann és lucfenyők vártak rájuk.Karácsonyfatelep híján a Sefag Zrt. kétszázezer forintos pénzadománnyal segítette a kezdményezést, egy ajándék fenyőt maga Szita Károly polgármester is hozott. A fákat egész délután osztották a civil szervezet munkatársai, végül közel százan juttottak így ajándékhoz, amely mellé az önkormányzat jóvoltából egy fából készült harang is járt.

Megindult a roham a karácsonyi halért

Noha még hat nap van hátra Szentestéig, óriási a forgalom a kaposvári nagypiac halboltjában. A sor angolnamódra kígyózik, sokan ugyanis biztosra akarnak menni, hogy beszerezzék az ünnepi asztalra valót. Az üzlet hátsó traktusában serény kezek pucolják a különféle halakat, melyekből a szakemberek szerint az év végi ünnepek alatt fogy el az éves mennyiség csaknem fele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!