Közélet

2015.12.06. 17:27

Lázár János: a bürokrácia megöli a vállalkozói kedvet

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tizenhetedik alkalommal rendezte meg hagyományos év végi ünnepi eseményét, a vállalkozók napját, amelyre az ország minden megyéjéből 600 vállalkozó érkezett. A rendezvény mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét mutatja hazánk gazdasági életében. A vállalkozók munkájának elismeréseképpen magas szintű állami és szövetségi kitüntetések átadtak át. Somogyiakat is díjaztak.

K. G.

A gazdasági élet minden szereplőjének, így a vállalkozóknak is nehéz volt a 2015-ös esztendő.
– Különleges teljesítményt mutatnak fel a magyar vállalkozók, hiszen az állam működésének ellenére sikerül elérniük eredményeiket – köszöntötte a megjelenteket Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami hivatalok ma nem partnerként kezelik a vállalkozókat. Az állam inkább megnehezíti a cégek helyzetét, semmint megkönnyítené, a bürokrácia megöli a vállalkozói kedvet – fogalmazott Lázár János.Lázár János szerint változás akkor lesz, amikor a NAV dolgozói tisztában lesznek azzal, hogy a fizetésüket a vállalkozóktól kapják. Az államnak a párbeszédre kell törekednie a vállalkozókkal. Ebben a kormány számít a VOSZ javaslataira, jelentette ki a miniszter. A nagy vitát kiváltott, 400 négyzetméterenként előírt kereskedelmi foglalkoztatási kötelezettségről azt mondta: nincs ilyen döntés, és nem is lesz, amíg a kormány a vállalkozókkal nem állapodik meg erről.

A VOSZ ügyvezető elnöke, Demján Sándor üdvözölte Lázár János olcsóbb és hatékonyabb államra tett utalásait. Kijelentette, hogy sok állami intézményt töltöttek fel felesleges létszámokkal. Ehelyett a forrásokat a gazdaság élénkítésére kellene fordítani, és kedvező hitelekhez juttatni a vállalkozókat.
A rendezvényen 63-an részesültek a legsikeresebb vállalkozók közül az Év Vállalkozója Díjban a területi szervezetek javaslatára. Somogyból Mátyás Csaba és Mátyás Szilvia, a Keresi Trans Kft. ügyvezető igazgatói, és Mikicsné Horváth Katalin, a Kapos Dom 2000 Kft. ügyvezető igazgatója kapta meg az elismerést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!