Közélet

2015.12.08. 16:26

Van egy vízparti üdülőnk - fedezte fel az ORÖ, Boglár is igényt tart rá

A Minisztertanács egykori balatonboglári, partmenti üdülőjét is használatba kapta az elmúlt években az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) az államtól. Ezt maguk az ORÖ-vezetők is csak most „fedezték fel”.

Fónai Imre

Ahogyan az új vezetés egyik képviselője nyilatkozta az ATV-ben: az előző ORÖ-elnök, az azóta miniszterelnöki megbízottá avanzsált Farkas Flórián idejében nem volt tudomásuk arról, hogy milyen ingatlanokat kapott az ORÖ az államtól. Most az elmúlt évek ügyleteinek kivizsgálására alakult bizottság kikérte az államkincstártól azt is, hogy milyen ingatlanok vannak a birtokukban. Ebből derült ki számukra nem csak az, hogy országos önkormányzatuk azt a 12. kerületi villát is megkapta az államtól, amelyben korábban Sólyom László köztársasági elnök lakott, hanem az is, hogy két balatonboglári üdülőingatlanuk is van.A kettő voltaképpen egy terület, csak külön helyrajzi számokon van nyilvántartva – tájékoztatta lapunkat Mészáros Miklós balatonboglári polgármester. Több hektáros, igen értékes vízparti ingatlan, csak az épületek leromlottak, hosszú évek óta senki sem használta, sok pénz kellene a felújításukra. Kérdés, az ORÖ-nek lesz-e rá pénze, mindenesetre a tulajdonjogra a város is igényt tart. – Jeleztük az állami vagyonkezelő szervezetnek, hogy szeretnénk városi tulajdonban tudni és az igényünket be is fogadták – így a boglári polgármester. – Úgy gondoljuk, valamilyen közfeladatra lehetne hasznosítani, akár az Országos Roma Önkormányzat is táboroztathatna ott gyerekeket. Hasonló megoldásban gondolkodunk, mint az egykori MÁV-üdülő esetében. Annak a tulajdonjogát is megkaptuk az államtól, majd hasznosításra továbbadtuk a Nemzeti Kézilabda Akadémiának.


Balatonlelle már 2010-ben „elkérte” az ottani gyerektábort

Balatonlelle 2010-ben kezdeményezte az államnál, hogy kapja meg működtetésre az ottani gyermektábort. Az azt megelőző években az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hasznosította, még Kolompár Orbán elnöksége idején, és lapunk is megírta, hogy többszörös szerződésszegés történhetett, a táborban időnként több felnőtt nyaralt, mint gyermek, kifizetetlen éttermi számlákról is írtunk. Rengeteg panasz érkezett a környékről a táborozó felnőttek viselkedésével kapcsolatban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!