Közélet

2016.02.16. 16:15

Az Együtt a létszámleépítés leállítását követeli

Állítsa le a kormány a létszámleépítést, ne a víziközmű-ágazatban dolgozókkal fizetesse meg az elhibázott adópolitika és a rosszul bevezetett rezsicsökkentés hatásait! Ezt követelte az Együtt - a Korszakváltók Pártja nevében Szigetvári Viktor elnök kedden Kaposváron sajtótájékoztatón.

Márkus Kata

Szigetvári Viktor szerint az öt víziközmű-társulásnál összesen akár 1500 dolgozó elbocsátásáról is lehet szó. – Az Együtt ugyanakkor arra is felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a létszámleépítésre vonatkozó titkos reorganizációs tervüket – mondta. – Egyben írásbeli kérdéssel fordulunk Seszták miniszter úrhoz a víziközműcégek tavalyi évi árbevételeire, eredményeire vonatkozóan.



A téma különösen érinti Somogyot. Pintér Lóránd, az Együtt Kaposvár 1. választókerületi elnöke ezzel indokolta, hogy Kaposváron tartották sajtótájékoztatójukat. – A DRV-nél megkezdődtek a tényleges elbocsátások, valamint a strukturális átalakítások, ami az egész megyét érinti majd – mondta. – A DRV-nél kétszáz dolgozó elbocsátása van tervben, ám ez a családok okán 500 embert is érinthet. Az pedig felháborító, hogy a csoportos létszámleépítés törvényi korlátait kikerülve teszik ezt, egyszerre 30-nál kevesebb embernek mondanak föl. Eddig hatvan dolgozót bocsátottak el a DRV-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!