Közélet

2016.02.15. 14:58

Csak a költségeket fedezte a Kötél-tánc

Mintegy félezer körüli látogatója volt a szombati Kötél-táncnak. Ezzel sajnos nem került közelebb áhított új szertárához a kaposvári tűzoltó- és életmentő egyesület.

Márkus Kata

– Sajnos csak a rendezvény bekerülési költsége közeli állapotot sikerült produkálnunk a szombati jótékonysági rendezvényünkkel – mondta el érdeklődésünkre Bodó László, a Kötél egyesület vezetője.
Mint arról korábban beszámoltunk, nagyszabású jótékonysági rendezvénnyel ünnepelte nagykorúvá válását a Kötél önkéntes tűzoltó és életmentő egyesület, amin új tűzoltószertáruk megépítéséhez gyűjtöttek. A rendezvényen Szita Károly polgármester átadta az önkormányzat 500 ezer forintos támogatását. Az új szertár megépítésének bekerülési költsége 28 millió forint, melyből 16 millió forint áll az egyesület rendelkezésére úgy, hogy nem csorbul a működési költségvetésük.– Ennek ellenére nem tettünk le az új szertár megépítéséről – tette hozzá Bodó László –, olyannyira nem, hogy igyekszünk más forrást találni a megvalósításhoz. Sőt a hitelkérelmünket is benyújtottuk hétfőn.
Bodó László szerint azért különösen fontos az egyesület számára az új szertár, mert jelenleg a város négy különböző pontján tárolják az oltáshoz, mentéshez használt eszközeinket, s ez nem csupán a költségeiket, de baj esetén a vonulási idejüket is rendkívüli módon megnöveli. Aki szeretné segíteni a nemes cél megvalósulását, a Kötél 11992402-06505572-00000000 számú számlaszámára befizetett összeggel megteheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!