Közélet

2016.03.06. 15:10

Ha tűz üt ki, teljes vagyonával felel a közös képviselő?

Többen nem is főállású közös képviselők, csak éppen őket bízta meg a lakóközösség az ügyek vitelével, és ha valami baj történik, egy tűz esetén majd ők tehetők felelőssé?

F. I.

Tűzvédelmi szakembernek kell lenni egy társasházi közös képviselőnek? – kérdezte egy lapunkhoz forduló tabi társasházi közös képviselő annak kapcsán, hogy a napokban számos térségbeli társával együtt részt vett a katasztrófavédelem felkészítőjén. – Minden társasháznak készítenie kell tűzvédelmi szabályzatot – így a képviselő. – A miénk negyven oldalas lett, de azt mondták rá, nem jó. Naprakésznek kéne lennünk a jogszabályokban, pedig nem vagyunk szakemberek. Sőt, többen nem is főállású közös képviselők, csak éppen őket bízta meg a lakóközösség az ügyek vitelével, és ha valami baj történik, egy tűz esetén majd ők tehetők felelőssé?A tabi férfi szerint olyan bonyolult szabályzatot kéne megalkotniuk, amihez szakemberre volna szükség, még ha pénzbe kerül is. Elhangzott például a tájékoztatón, hogy nekik kéne tűzvédelemre oktatniuk a lakókat. – Milyen alapon? Ezt kérdeztük, mire azt felelték: akkor ne hívjuk oktatásnak, hanem csak ismeretátadásnak – állította a közös képviselő. – Országos egyesületünk jogi képviselője azt tanácsolja: senki ne menjen ebbe bele, mert baj esetén akár a teljes vagyonával felelhet!

Címkék#Tab

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!