Közélet

2016.03.06. 15:40

Késnek a siófoki pályázatok, vagy csak alapos az előkészítés?

Lengyel Róbert siófoki polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy a siófoki képviselő-testület által megbízott pályázatíró cég teszi a dolgát.

F. I.

„2016. február 25. Marcali. Szavaz a Fidesz Somogy Megyei Választmánya. Áttekintettük a területfejlesztési pályázatokat. Szerettem volna városomnak segíteni. Siófoki beadott pályázatok száma eddig: nulla” – írta a Facebook-on Balázs Árpád korábbi siófoki polgármester.
Hol maradnak a siófoki pályázatok? Mi a pályázatok útja, az értékelés mely fázisában illetékes a Fidesz megyei választmánya? – kérdeztük a siófoki városházától az expolgármester bejegyzése kapcsán. Ide vág, hogy a múlt héten írtuk meg: Marcaliban, a Fidesz-választmány ülése előtt tartott sajttájékoztatón jelentette be Móring József Attila Somogy megyei fejlesztési miniszteri biztos, hogy 17 területfejlesztési pályázatból 15 megjelent. Marcaliból és térségéből 25 önkormányzat 108 pályázatot nyújtott be.



„A területfejlesztési pályázatok értesülésünk szerint területi kiválasztási eljárásrend alapján kerülnek elbírálásra – áll a siófoki városháza válaszában. – A Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaihoz kell benyújtani, onnan továbbítják a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. A pályázatírók azon dolgoznak, hogy megfelelő előkészítettséggel, jó színvonalon, minél nagyobb nyerési eséllyel tudjuk beadni a pályázatokat, amelyek nemrég kerültek kiírásra”.
„A pályázati határidők nemhogy nem zárultak le, alig kezdődött el a beadás – ez már Lengyel Róbert polgármester válasza a Facebookon. – Megnyugtatok mindenkit, hogy a képviselő-testület által megbízott pályázatíró cég teszi a dolgát”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!