Közélet

2016.03.25. 08:00

Különleges húsvéti csodatojásfa Kéthelyen - fotó

Horgolt, viaszos, festett, színezett. Se szeri, se száma azoknak a húsvéti tojásoknak, melyek a kéthelyi tojásfát díszítik.

Vigmond Erika

Molnár Balázs polgármestertől megtudtuk: annyi tojást szerettek volna a fára akasztani, amennyi Kéthely lakossága – 2282 darabot. Már a díszítéskor kiderült, túl is lépték. A tojások száma azóta is gyarapodott, mivel a különleges tojásfához látogatók is visznek egy-egy újabb darabot. A becslések szerint húsvétra elérik akár a 3000 darabot is. A tojásgyűjtés szervezése Vancsó Mihályné nevéhez fűződik.Nemcsak a tojásfa különleges Kéthelyen, hanem a húsvéti díszlet is a fa körül. Tavaly egy, az idén újabb négy óriás – másfél méteres – tojást faragtak ki az önkormányzati dolgozók. A díszítés része egy óriási kosár, benne tyúkanyóval, valamint egy lovas szekér is. A kosarat Molnár Balázs polgármester fonta, a tyúkanyót Kardosné Harangozó Veronika készítette. Az óriástojások kifestésében a polgármester mellett Erős Nikoletta, a Kéthelyi Általános Iskola tanulói, a Napközi Otthonos Óvoda óvodásai és a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonának lakói segítettek.
Kéthely különlegessége húsvét után még két hétig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!