Közélet

2016.03.04. 11:12

Nem vártak tovább, maguk építettek buszmegállót

Civil összefogással építettek új buszmegállót Somogytarnócán. A Barcshoz tartozó településen a nagyatádi irányban emberemlékezet óta nem volt ilyen létesítmény, pedig régi igénye az itt élőknek.

Jeki Gabriella

– Aki Nagyatád felé utazott, annak szakadó esőben, hóesésben és a tűző napon kellett várakoznia, most azonban végre tető került a fejük fölé – hangsúlyozta a buszmegálló építésének fontosságát Horváth József településrészi képviselő. – Hihetetlen jó érzés volt, ahogy összefogtak a falubeli emberek, a közmunkaprogramban dolgozók, a SEFAG Zrt., vállalkozók és magánszemélyek: ez a közösség összefogásának példás eredménye, akik önzetlenül, szabadidejüket és anyagi eszközöket feláldozva segítettek.



A buszmegálló végül egy nap alatt felépült, és a rengeteg felajánlásnak köszönhetően csupán mintegy 78 ezer forintjába került a településrészi önkormányzatnak. A dekoratív, nagy méretű építmény tömör fából készült és kettő pad is belekerült az utazók pihenését szolgálva. A tervek szerint a jövőben elkezdődhet a másik oldalon található buszmegálló áthelyezése is, megoldva ezzel a jelenlegi szinteltolás okozta felszállási nehézségeket. J. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!