Közélet

2016.03.25. 17:02

Új elnököt választott a Meteor Egyesület

Egyhangúlag választotta elnökének Sebestyén Gabriellát a Meteor Természetbarát Turista Egyesület a minap.

Márkus Kata

Az új elnök – aki négy évre kapott mandátumot – Sármezei Ferencet váltotta az egyesület élén, s azt mondja: mindenképpen folytatni szeretné elődje munkáját a jelenleg 226 fős tagság támogatásával, hiszen csak így mutathatnak majd föl eredményeket.
– Az előző vezetés mandátuma lejárt és Sármezei Ferenc úgy döntött, nem indul újra az elnöki posztért – mondta Sebestyén Gabriella. – Egyedüli indulóként a 81 szavazatból 76-ot kaptam, a többi érvénytelen voks volt. További négy vezetőtársammal azon fogunk dolgozni, hogy az 1982 óta működő egyesület folytathassa hagyományait, s egy kicsit alkalmazkodva a kor változásaihoz néhány technikai fejlesztést is megvalósíthassunk.Az egyesület a tagdíjakból, a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásokból – ez utóbbi 250-300 ezer forint körüli összeg – valamint pályázatokból tartja fenn magát. – Bár ezekből az utóbbi években sajnos jórészt kiszorultunk – tette hozzá az új elnök. – Kapunk segítséget a várostól is, s a két simonfai turistaházunk kiadásából befolyt összeggel együtt nagyjából másfél millió forintból gazdálkodunk évente.

A hagyományos gyalogos, buszos és kerékpáros túráik mellett három országosan meghirdetett túrát is szervez a Meteor, ám ezek számát az új elnök eggyel bővítené. – A Vukov Péter, a Zselic éjszakai és a Zselici négy fa túra mellé a jövő évtől országosan meghirdetnénk a Hét domb túrát is – mondta Sebestyén Gabriella. – Ezt a programunkat is szeretnénk teljesítménytúrává fejleszteni még inkább megmozgatva ezzel a város lakosságát. További terveink között szerepel, hogy a Vukov Péter túra a Nyugat fényei túramozgalom része lehetne. Az idén is folytatjuk karbantartó munkánkat, erdei túraútvonal-jelzéseket festünk és teszünk láthatóvá a túrázók számára.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik