Közélet

2016.03.28. 15:26

Zarándoklat irgalmas szeretettel, imádságos lelkülettel

A csurgói esperesi kerület papjai szerveztek híveiknek zarándoklatot a híres kegyhelyre, Andocsra az irgalmasság szentévében.

G. A.

Csorba Tamás, esperes-plébánossal egy busznyi csokonyavisontai, görgetegi, lábodi és rinyaszentkirályi katolikus testvér indult el. Az úton az Úr angyalát imádkozták, utána pedig Szent József litániáját, majd a betegekért, halottaikért, papjaikért fohászkodtak. Csorba Tamás a könyörületesség testi-lelki cselekedeteire hívta fel a a hívek figyelmét.
Megérkezve, illetve betérve a csodálatos szépségű Nagyboldogasszony Templomba, a sok szép szobor, oltárkép láttán görgetegi kántoruk orgonakíséretével rázendítettek A keresztfához megyek, Boldogasszony Anyánk és Jézus, világ megváltója kezdetű énekekre. Ezt követően Szalai Tamás helyi plébános mutatta be a templomot, annak berendezési tárgyait.


Majd gyónásra volt lehetőség, ezalatt Bencik Tamás vízvári atya vezetésével imádkozták a rózsafüzért; egy tizedet a fájdalmas, öt tizedet a dicsőséges szentolvasóból. Marics József püspöki tanácsos előadásában hangsúlyozta, hogy nyissuk meg szívünket, adjunk vigaszt a szenvedőknek, a nélkülözőknek. Próbáljunk előre haladni a szeretet útján, és Jézus példájából tanulva irgalmasok lenni másokhoz. Még délelőtt a lábodi esperesi kerület papjai mutattak be szentmisét, délután keresztúti ájtatosságon vettek részt a dél-somogyiak. Útban hazafelé megálltak Somogyváron és emlékeztek Szent Lászlóra, a csokonyavisontai műemléktemplom védőszentjére. Zarándoklatuk végén öt tizedet a fájdalmas olvasóból imádkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!