Közélet

2016.04.12. 17:08

Állati maradványoktól bűzlik a szőlőhegy

Töménytelen mennyiségben műanyag zacskók, szemetes zsákok és más kidobott, környezetszennyező holmik leptek el egy kertet a kaposkeresztúri szőlőhegyen, állítja egy hölgy, akinek hétvégi háza van a közelben. Egy férfi oda hordja az összes szemetet, sitt és papírhulladék, sőt még gumiabroncsok és állati maradványok, csontok is találhatóak a kupacban.

K. G.

– Elkerítette ezt a területet, és néha begyújtja az összegyűjtött szemetet. Én német nyugdíjas vagyok, 2003 óta élek Kaposkeresztúron – mondta az asszony. – Ki szoktam járni a szőlőhegyi birtokomra, de zavar a bűz, a füst. Ha később eladnám, nem lesz, aki megvegye a szeméttelep miatt. Fényképeket készítettem az ott uralkodó állapotokról, majd bevittem a keresztúri polgármester asszonynak. Továbbküldött a batéi jegyzőhöz, hogy ő köteles intézkedni az ügyben. Bementem hát a batéi hivatalba, de ott azt mondták nekem, hogy nem tudnak segíteni, mert nincs térképük.



– Nem utasítottuk el a hölgy panaszát, csak arra kértük, hogy közösen azonosítsuk be a területet helyrajzi számmal, mert a keresztúri hegy hatalmas – mondta Patakiné Kercsó Szilvia jegyző. – Csak úgy tudunk intézkedni, ha megállapítjuk, hogy belterületről vagy külterületről van szó. Ha megvan a hely, kiderítjük, ki a tulajdonosa, s csak azután tudjuk felszólítani, hogy szállítsa el a szemetét. Valóban visszaküldtük a kaposkeresztúri önkormányzathoz, mert ott vannak részletes térképek. A térképi nyilvántartás ugyanis nem kötelező nálunk. A Földhivatalból beszerezhető részletes térképek sajnos sokba kerülnek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!