Közélet

2016.04.07. 07:54

E-mailben „pakolt ki” a DRV-dolgozó - a cég cáfol

Önkéntes felmondást ajánlanak a dolgozóknak – állítja egy névtelenséget kérő DRV-dolgozó a szerkesztőségünkhöz eljuttatott elektronikus levelében.

F. I.

Ahogyan megírtuk, megkezdődött a leépítéssel is járó átszervezés a siófoki székhelyű Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél. A cég dolgozójának felvetésére a társaság vezetése azt válaszolta: félreértésen alapulhat.

„Minden héten felajánlják a dolgozóknak, hogy amennyiben valaki önként felmond, annak minden juttatást kifizetnek, ami „kirúgás” esetén járna csak – áll a levélben. – Mindezt úgy, hogy nem lesz ember a feladatra... Főleg a fizikai dolgozókkal kezdték, majd látványosan azért irodai alkalmazottakat és vezetőket is küldtek el, vagy utóbbiból inkább csak áthelyeztek egyik helyről a másikra, így úgy látszik, mekkora átszervezés van folyamatban... Ez viszont nem igaz, mert a leépítést követően kezdődött el a kapkodás. Sajnos azt kell mondani, fogalmuk sincs miből áll egy napi szinten végrehajtandó hálózatfenntartás, karbantartás... Ha lehetetlenné teszik a munkát, az előbb-utóbb a vezetőkre is visszaüt, hiszen a szolgáltatás minőségét fent kell (vagy kellene) tartani... Tudomásom szerint már többen felmondtak, mert ilyen körülmények között nem tudnak dolgozni. Sajnos ennél sokkal többen nyelnek, hiszen a munkára szüksége van az embereknek, és nehéz egy biztos munkahelyet találni. Eddig a DRV az volt...”„A DRV Zrt. a munkavállalói felmondások alkalmával a jogszabályokban meghatározottakat fizeti meg a munkavállalók részére – áll a társaság lapunk érdeklődésére küldött válaszában. – Félreértés adódhatott a munkavállalók között abból, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt ebben az évben elérő munkavállalóknál, ha munkavállalói kezdeményezésű közös megegyezéssel kéri a munkaviszonya megszüntetését, akkor a cég felmenti a dolgozót a munkavégzési kötelezettsége alól, amit a Munka Törvénykönyve lehetővé tesz. Egyéb többletjuttatást viszont nem fizet senkinek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!