Közélet

2016.04.12. 15:45

Gumifeldolgozó: a beruházás leállítását követeli az Együtt

Szigetvári Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy egy polgármesteri sajtótájékoztatóból értesül a város polgársága arról, eldöntetett, hogy egy ilyen beruházás települ a városba.

Márkus Kata

Közmeghallgatást, a beruházás leállítását és azt követeli az Együtt, hogy a városvezetés azt a munkaügyi és polgárosodási válságot, ami az elmúlt tíz évben előállt Kaposváron, ne ide nem illő, kapkodó beruházásokkal próbálja megoldani! Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke jelentette ki kedden Kaposváron. Pintér Lóránddal, a somogyi 1. választókerület elnökével közösen tartott sajtótájékoztatójukon azt is egyértelműsítették: az Együtt minden olyan beruházást támogat pártpolitikától függetlenül, amely hosszútávú, a helyiek megélhetését biztosítja és egészségügyileg is előremutató. – Elfogadhatatlan, hogy egy polgármesteri sajtótájékoztatóból értesül a város polgársága: eldöntetett, hogy egy ilyen beruházás települ a városba – mondta Szigetvári Viktor.



Pintér Lóránd bejelentette, hogy minden délután aláírásokat gyűjtenek az Európa Parknál. – A nyilvánosságon keresztül kérünk válaszokat számos kérdésre – mondta –, köztük arra, hogy milyen hatástanulmányok készültek az üzemről, s hogy mi az üzem létrehozásának valódi szándéka? Ugyanis 35-40 ezer tonna gumiabroncs keletkezik hazánkban évente, s 60-70 ezer tonnányi hazánk gumiabroncs-kezelési kapacitása. Tehát külföldről kívánnak Kaposvárra gumihulladékot hozni, s így Európa gumifeldolgozójává válhat a város?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!