Közélet

2016.04.03. 16:28

Türkiz Chevi, tűzpiros Ford és a többiek

Egy türkiz Chevrolet Impala, egy tűzpiros Ford Mustang, s egy 1959-es Volga – egyebek közt ilyen járgányok kellették magukat a Technik Pikniken a Cseri Parkban.

Márkus Kata

Egy türkiz Chevrolet Impala, egy tűzpiros Ford Mustang, ami egy, a hátsó ablakában elhelyezett újságcikk tanúsága szerint egykor Detroit legszebb emléke volt, s egy 1959-es Volga, melynek a hátsó ülésén egy zászlóról Lenin tekintett ránk. Egyebek közt ilyen járgányok kellették magukat a vasárnapi Technik Pikniken a Cseri Parkban. Mellettük szerényen húzódott meg egy 250 ezer kilométert balesetmentesen futott Moszkvics, s egy 1953-as Fiat Topolino, mely alighanem a tavaszi szezonnyitó piknik egyik legidősebb járgánya címre is jó eséllyel pályázhatott volna.A Somogyi Veteránjármű Egyesület immár 14. alkalommal szervezte meg vasárnap a Cseri Parkban Technik Piknikjét. Melyen Punik László egyesületi elnök szerint azon túl, hogy meg kívánják mutatni az évtizedekkel korábbi járműcsodákat az érdeklődőknek és persze a fiataloknak, alkalmat is kívánnak teremteni alkatrészcserére. A pikniken ugyanis olyan műszaki dolgok is hozzáférhetők, amelyek amúgy kereskedelmi forgalomban már nem kaphatók.– A mostani piknik két újdonsága, egy oldalkocsis M72-es Zimányból és egy Csepel 344-es Toponárról – mondta Punik László, aki 11 éves kora óta gyűjti leginkább a háború előtti járműveket. – A mostani rendezvényre 200-250 jármű-büszkeséget hoztak el tulajdonosaik.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!