Közélet

2016.05.26. 18:14

Kutyabarát strand: Siófok nemet mondott

Fonyód, majd Balatonboglár is kijelölt egy partszakaszt kutyabarát strand céljára, mert úgy érzékelték, hogy egyre többen igényelnek ilyen lehetőséget. Kutyás strandot ott lehet létesíteni, ahol nincs kijelölt strand.

Fónai Imre

Ahogyan megírtuk, Zamárdiban is foglalkoztak a kérdéssel, ám az ottani képviselők óvatosabbak voltak: csak egy kutyafuttatót jelöltek ki partközelben, a kutyás strand kijelölésére később térnek vissza. Nemet mondott a kutyabarát fürdőzőhelyre csütörtöki ülésén a siófoki képviselő-testület is. A városháza előterjesztése alapján Siófok sem kívánt lemaradni Fonyód és Boglár mögött, a hivatal területet is talált erre a célra az Ezüstparton, ám hiába lobbizott az ülésen Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző.
– Ezzel legalizálni tudnánk a kutyák Balatonban fürdetését, hiszen így is lehordják oda az ebeket – érvelt a jegyző, akinek mint megtudhattuk, két kutyája van.– Minimális költséggel járna (körbekerítés, kutyaillemhely, kuka), legyen próbaév az idei és meglátjuk, mit szólnak a fürdőzők.
Lapos Gábor, a városfejlesztési bizottság elnöke ellenben azt javasolta, várják meg Boglár és Fonyód idei tapasztalatait. Végül a Siófokon gyakorta tapasztalt arányt hozta a szavazás: három igen, hét nem, két tartózkodás.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!