Közélet

2016.05.10. 15:03

Nem kértek bocsánatot a Facebook-megosztók Balázs Árpádtól

Senki sem békül, senki sem kért bocsánatot a beperelt Facebok-megosztók közül Balázs Árpád siófoki expolgármestertől kedden a Szekszárdi Járásbíróságon, ahol újabb meghallgatást tartottak az ügyben.

F. I.

Ahogyan megírtuk, Balázs tizenhét olyan személyt perelt be becsületsértésért, akik megosztottak egy cikket a Facebook-on. Az ismeretlen szerzőjű írás egy korábbi, még Balázs Árpád polgármestersége idején nyélbe ütött ingatlanügyletet taglalt. Mivel kezdetben bekapcsolódott az ügybe közvádlóként az ügyészség is, több megosztót rabosítottak, azaz bűnügyi nyilvántartásba vettek a rendőrségen. Az országos visszhang nyomán több mint háromezren osztották már meg az ominózus ingatlanos cikket a Facebook-on, de Balázs Árpád a tizenhét elsőként beperelt magánszemélyen kívül többektől nem igényelt elégtételt.



A Szekszárdi Járásbíróságon a múlt hónapban már magánvádas eljárás kezdődött, lévén, hogy idő közben az ügyészség kiszállt a perből. Egy hónapja a siófoki expolgármester úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bocsánatot kérnek tőle, úgy a legtöbbektől ezt elfogadja és a feljelentést velük szemben visszavonja. Kedden a bíró arra várt választ, hány megosztó kíván „békülni” Balázs Árpáddal.
– Senki sem kért bocsánatot – tájékoztatta lapunkat a bírósági meghallgatás után Czeglédy Csaba, a perbe fogottak ügyvédje. – Úgy vélték, nem követtek el bűncselekményt, mert egy közügyben „nyilvánultak meg”. A bíróság várhatóan őszre tűzi majd ki az első tárgyalás időpontját.

Korábban megírtuk azt is, hogy az már az első, áprilisi meghallgatáson kiderült: a bíróság valóságbizonyításra készül, vagyis az ingatlanügyletet taglaló eredeti Facebook-cikk állításait kívánja körüljárni. Vagyis a megosztók hosszú pereskedésre készülhetnek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!